Dacă locuiți peste hotare și vă gândiți să petreceți sărbătorile de iarnă în țară, trebuie să știți că aveți de îndeplinit câteva condiții pentru a vă putea întoarce în sânul familiei. Nelu Tătaru a explicat această temă .

Românii care vin acasă de sărbători au nevoie de test COVID-19 sau intră în carantină.
Nelu Tătaru a explicat condițiile în care se poate face revenirea în țară.
Situația epidemiologică din țara noastră se înrăutățește de la o zi la alta, lucru care se întâmplă și în alte state europene, motiv pentru care autoritățile române impun condiții de precauție.

Deși ministrul Sănătății a exclus reintrarea țării în carantină totală, tot el spune că această măsură se va lua doar zonal, acolo unde ne confruntăm cu focare de coronavirus. Astfel că, conform oficialului, următoarele săptămâni sunt cruciale pentru întreaga populație, mai ales că se apropie sărbătorile de iarnă, moment în care mulți români aleg să se întoarcă în țară.

În aceste condiții, numărul persoanelor infectate ar putea crește alarmant, pentru că situația epidemiologică din Uniunea Europeană nu este deloc una favorabilă, vedem exemplul Franței care a adoptat carantina totală sau al Germaniei care, momentan, a impus această măsură doar parțial.

Românii care revin în țară trebuie să prezinte un test negativ COVID-19 sau să stea în carantină
De aceea, Tătaru a declarat joi, 29 octombrie, că cei care aleg să își facă sărbătorile în țară, trebuie fie să prezinte un test negativ COVID-19, fie să stea în carantină, în funcție de ce perioadă aleg să petreacă pe teritoriul României.

„După cum știți, sunt acele țări care au o rată de infectare mai mare ca a noastră. Condițiile sunt aceleași, dacă vine pentru trei zilei vin cu un test, realizat în maxim 48 de ore, negativ. Dacă vin pentru mai mult timp intră în carantină, cu posibilitatea ca în cea de-a 8 zi să facă acel test, iar dacă este negativ în cea de-a 10 să iasă din carantină”, a precizat Nelu Tătaru.

Citeste si...
Bătaie cu lanțuri și curele între două grupuri de români în centrul Florenței