Negociatorul-şef britanic pentru Brexit, Dominic Raab, urmează să avertizeze luni că dorinţa Londrei de a găsi un compromis cu Uniunea Europeană „nu este nelimitată” şi că va prefera să nu încheie un acord, decât unul prost, relatează AFP, conform agerpres.ro.

„Dorinţa noastră de a găsi un compromis nu este nelimitată. Părăsim Uniunea Europeană în realitate, şi nu doar pe o bucată de hârtie”, urmează să spună el în faţa Partidului Conservator reunit în congres la Birmingham (centrul Angliei), potrivit unor extrase din intervenţia sa transmisă în avans presei.

„Dacă se încearcă să fim închişi trecând prin uşa din spate a Spaţiului Economic European şi a uniunii vamale (….) sau dacă singura ofertă a UE ameninţă integritatea uniunii noastre, atunci nu vom avea altă opţiune decât să plecăm fără acord”, urmează să adauge el.

Citeste si...  FOTO: Și-au satisfăcut nevoile în plină stradă. Oamenii s-au șocat când au văzut ce se întâmplă.

Dominic Raab face aluzie la problema frontierei irlandeze. În timp ce UE propune crearea unui statut special pentru provincia britanică Irlanda de Nord, pentru a facilita circulaţia cu Republica Irlanda, Londra respinge această idee ce riscă să introducă o frontieră în interiorul Regatului Unit.

Duminică, premierul britanic, Theresa May, a spus la BBC că doreşte să continue dialogul cu Bruxellesul.

„Starea mea de spirit este să ascult ce are de spus UE în legătură cu preocupările sale şi să mă aşez la masă pentru a le examina împreună cu ei”, a explicat prim-ministrul.