Mai multe persoane înarmate au pus stăpânire pe sediul central al poliției din Erevan cerând președintelui Armeniei Serj Sarkissian. În timpul ocupării sediului poliției, atacatorii au ucis un polițist.

Mai mult de atât, se pare că aceștia au sechestart câteva persoane aflate în clădire în momentul atacului. Comandantul adjunct al Poliţiei naţionale, Valeri Osipian, a intrat să negocieze cu atacatorii şi ar fi fost luat și el ostatic.

Imediat după atac, în Armenia a fost întreruptă conexiunea la Internet. Conform primelor informații, atacatorii ar cere eliberarea lui Jirair Sefilian, un activist și comandat militar care ar fi făcut campanie pentru schimbarea regimului politic. Acesta l-a criticat dur pe președintele Armeniei, Serz Sargsyan, și și-a exprimat dezacordul față de modul în care guvernul a gestionat conflictul dintre separatiștii pro-armeni și regiunea separatistă azeră Nagorno-Karabah.

Membrii unui grup denumit ”The Daredevils of Sassoun” au publicat un filmuleț pe rețeaua de socializare Twitter în care invită cetățenii armeni să iasă în stradă pentru a-i susține.

Citeste si...
Vedete care se mandresc cu siluete de model chiar daca au trecut de prima tinerete.

”Dragi prieteni, cetățeni, întreaga națiune armeană: a început. Am recurs la acest gest pentru voi. Ieșiți în stradă. Cerem ca toți deținuții politici să fie eliberați – Jirayr Sefilian, Gevorg Safaryan, Valodia Avedisyan, Shant Haroutynyan și prietenii.

Armenia depinde de ieșirea voastră în stradă. Suntem toți o singură ființă și nu putem să te îndeplinim obiectivul singuri. Vă cerem să nu ne lăsați singuri în această chestiune pentru care ne punem viața în pericol”, a spus un membru al grupului, conform express.co.uk.

Autorităţile de la Erevan au admis că o luare de ostatici este în curs, însă au dat asigurări că toate instituţiile statului funcţionează normal şi că nu este vorba de o tentativă de lovitură de stat. Serviciul Naţional de Securitate a precizat că se poartă negocieri cu atacatorii pentru a-i determina să se predea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.