Actorul şi scenaristul mexican Roberto Gomez Bolanos, supranumit „Chespirito”, unul dintre cei mai iubiţi actori de comedie latino-americani, cu o carieră de peste 40 de ani şi cu fani din Spania până în Argentina, a murit vineri, la vârsta de 85 de ani.

4be2398b0b88f276d4dc6bf090677633

Grupul de media mexican Televisa, pentru care Gomez Bolanos a lucrat în cea mai mare parte a carierei sale, a anunţat că actorul a murit în staţiunea maritimă Cancun, scrie Mediafax.ro.

Preşedintele mexican Enrique Pena Nieto a deplâns, într-un mesaj publicat pe platforma online Twitter, moartea „unui simbol a cărui muncă trece dincolo de generaţii şi de graniţe”.

Cunoscut drept „Chespirito”, un joc de cuvinte care înseamnă „Micul Shakespeare”, pornind de la statura sa mică şi numeroasele scenarii pe care le-a scris, Gomez Bolano a creat unele dintre cele mai longevive şi apreciate personaje comice din America Latină.

Show-ul său, „El Chavo del Ocho”, despre un copil naiv dintr-un cartier sărac, care locuieşte într-un butoi, este considerat de mulţi drept un element important care a ajutat Televisa să devină o companie internaţională de renume.

Roberto Gomez Bolanos a mai fost cunoscut pentru personajul El Chapulin Colorado (Lăcusta roşie, n.r), un erou stângaci, îmbrăcat într-o salopetă roşie, cu o pereche de pantaloni scurţi galbeni purtaţi peste aceasta, care a inspirat crearea lui Bumblebee Man (Omul Bondar, n.r.), personajul vorbitor de limbă spaniolă din serialul de desene animate american „Familia Simpson”.

Citeste si...
Ce se întâmplă cu BUGETUL DE STAT pe 2015