Echipa naţională de tineret îşi scrie propria pagină de istorie a fotbalului românesc. Este prima care a depăşit, vreodată, stadiul grupelor unui Campionat European Under 21.

Naţionala de tineret a României face istorie în fotbal după victoriile cu 4-1 în faţa Croaţiei

După victoriile cu 4-1 în faţa Croaţiei şi 4-2 în faţa Angliei, România a terminat la egalitate, aseară, cu Franţa. Un rezultat de 0 la 0 care a plasat echipa antrenată de Mirel Rădoi pe primul loc în clasamentul grupei şi a trimis-o în semifinalele competiţiei.Echipa naţională de tineret îşi scrie propria pagină în istoria fotbalului.

https://www.facebook.com/NationalaRomanieiOfficial

Acelaşi rezultat a calificat naţionala de tineret şi la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Tokyo. Va fi prima participare a fotbaliştilor români la Olimpiadă, după mai bine de jumătate de secol.

Naţionala de tineret a României face istorie în fotbal după victoriile cu 4-1 în faţa Croaţiei

„Simt atât de multă bucurie și fericire, e ceva ce nu am îndrăznit să visez. Mă bucur că ne-am calificat în seminfinale, cu toții ne vom bucura de această performanță istorică după 55 de ani de la jocurile olimpice. Îmi era frică să nu dăm cu piciorul la toată munca depusă în aceste două partide, să intrăm relaxați, să primim gol repede și să nu mai putem să gestionăm”, a scrie Mirel Rădoi pe pagină de Facebook a Naţionalei României.

Citeste si...
Securitatea cibernetică, ameninţată: Numărul ameninţărilor de tip ransomware va creşte anul viitor

„Sunt foarte mândru, nu știu câți aveau speranța în noi, dar uite că am reușit să facem ceva istoric și sunt mândru de asta. E ceva extraordinar, e o senzație unică să joci cu o țară întreagă în spate, nu ai cum să dai greș și îi rog să vină și la următorul meci că e cel mai important”, a fost mesajul transmis de Ionuţ Radu.

„A fost un meci, greu dificil, am așteptat momentul asta, m-am pregătit, mă bucur că am debutat și ne-am calificat mai departe chiar și de pe primul loc”, a scris şi Adrian Rus.

Românii din Italia au ieşit pe străzile oraşelor în care locuiesc, ca să se bucure pentru performanţa tinerilor fotbalişti.

Următorul meci al naţionale de tineret este programat joi. România întâlneşte Germania, într-o confruntare pentru un loc în finală campionatului european. Cealaltă semifinală se dispută între formaţiile Franţei şi Spaniei.