Adolescenta n-a fost răpită, ci s-a dus la mănăstire

 

IULIA IONESCU, eleva dispărută, A FOST GĂSITĂ
IULIA IONESCU, eleva dispărută, A FOST GĂSITĂ

Iulia Ionescu a fost găsită, sâmbătă seară, de controlorii CFR într-un tren care venea de la Suceava. Adolescenta de 15 ani care a dispărut, miercuri din Bucureşti în drum spre şcoală, a declarat poliţiştilor că ar fi fost la mănăstire. Iulia a urcat în trenul internaţional Moscova – Bucureşti Nord – Sofia la Suceava, cu un tichet de călătorie valabil.

„Naşul” a recunoscut-o în momentul în care controla biletele de călătorie, a verificat-o de două ori, apoi a anunţat poliţia TF. Potrivit autorităţilor, poliţiştii au urcat în tren în Paşcani, i-au verificat actele, iar la Focşani au coborât cu Iulia Ionescu din tren. Fata era în compartiment cu alţi călători şi era foarte liniştită, potrivit poliţiei.

În ultimă cu doar câteva minute a fost confirmată oficial identitatea adolescentei, care în această seară va ajunge acasă, în Bucureşti.

Liceana de 15 ani este elevă la Colegiul Naţional Sfântul Sava şi este olimpică la mai multe materii. Fără să dea explicaţii pentru gestul său, Iulia Ionescu ar fi spus că se întoarce de la o mânăstire din judeţul Suceava.

S-a lăsat de înţeles că în tren a fost găsită în haine monahale, dar autorităţile nu au confirmat acest fapt.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a precizat anterior că nicio mănăstire ortodoxă nu primeşte în monahism minori, iar, dacă un minor ar cere găzduire într-un astfel de lăcaş, ar fi contactate organele abilitate. Patriarhia a notificat mănăstirile din ţară privind posibilitatea ca adolescenta dispărută să ajungă la una dintre ele.

 

Citeste si...
Specialiştii spun că fiul lui Cioacă a minţit

1 COMENTARIU

Comments are closed.