Ex-premierul Adrian Năstase enumeră, pe blog, numeroasele fronturi (interne și externe) în care este implicat PSD, din pricina lui Liviu Dragnea, și pune sub lupă cele două ”soluții” pe care partidul celor trei trandafiri le poate lua în cadrul CEx-ului de săptămâna viitoare.

Potrivit lui Năstase, abordarea CEx-ului poate viza o refacere a solidarității de partid și ”selectarea cu atenție a noilor cadre”, sau, dimpotrivă, poate alege calea ”răzbunărilor, a excluderilor, a stabilirii unor țapi ispășitori”.EXPRESSPRESS.RO vă prezintă declarațiile lui Năstase.

”O chestiune imediata o reprezinta decizia de a schimba unii membri ai guvernului. O solutie poate fi remanierea, adica schimbarea post pe post, procedura in care premierul propune si presedintele aproba. Aceasta formula il transforma pe Iohannis in arbitrul momentului, in conditiile in care poate sa refuze prima propunere sau sa o intarzie. A doua solutie o reprezinta restructurarea guvernului prin parlament. Pot fi adaugate, comasate, eliminate ministere, pot fi schimbati ministri, poate fi adus un adendum, o actualizare la programul de guvernare si toate acestea pot fi supuse Parlamentului (sper ca obtinerea votului nu este o problema) iar presedintele nu ar face decat sa consemneze aceste schimbari. Care solutie vi se pare mai buna?

Răzbunare sau pace?

Citeste si...
Iohannis l-a atacat pe Dragnea când a auzit că vizitează santierul drumului expres Craiova-Pitesti

De aceea, saptamana viitoare va fi foarte importanta in luarea unor decizii la CEX pentru abordarea, graduala si cat mai inteleapta, a temelor mentionate. Sunt posibile si aici doua abordari. Una este cea a refacerii solidaritatii interne, a strangerii randurilor, inclusiva -cum spun social-democratii, revigorarea ideologica, selectarea cu grija a noilor cadre, analiza serioasa a esecurilor si construrea unor strategii responsabile pe aspectele delicate. A doua solutie ar fi cea a razbunarilor, a excluderilor, a stabilirii unor tapi ispasitori. Care solutie vi se pare mai buna?”, întreabă Adrian Năstase.