Agenţia spaţială americană NASA a inceput testele cu “farfuria zburătoare” cu care vrea să aterizeze pe Marte. Dovadă primele imagini oficiale filmate la o altitudine de 54.864 de metri, acolo unde este o atmosferă similară cu cea de pe planeta roşie.

farfuria_zburatoare_37178700

In cadrul misiunii, NASA a testat o noua tehnologie “Supersonic Inflatable Aerodynamic Decelerator”, in fapt o parasuta uriasa menita sa reduca viteza modulului la asolizarea pe Marte si sa duca, astfel, la o economie masiva de carburant.

Testele s-au desfasurat in iunie, deasupra unei baze a Marinei americane dinKauai(Hawaii), insa imaginile abia acum au fost date publicitatii.

NASA vrea sa mai realizeze alte doua teste cu aceasta parasuta, in conditiile in care primul a esuat. Expertii NASA sunt optimisti in privinta reusitei.

«Cu aceasta tehnologie, rescriem, practic, cartile despre folosirea parasutelor si, foarte important, am reusit sa facem progrese importante”, a declarat Ian Clark de la NASA Jet Propulsion Laboratory, citat de GadgetReport.ro

Cu un diametru de 33,5 metri, parasuta este de doua ori mai mare decat cea care a transportat roverul Curiosity, in greutate de o tona, in atmosfera martiana, in anul 2011.

În prezent NASA încă se bazează pe un sistem de aterizare/asolizare dezvoltat în urmă cu mai bine de 40 de ani pentru asolizarea sondei Viking pe Marte.

Citeste si...
Omenie! Dana Nălbaru a cerut ceva de mâncare, într-un sat, şi a primit!