Specialiștii NASA avertizează că în următorii o sută de ani există riscul coliziunii unui asteroid cu Pâmântul. Semnalul de alarmă vine după ce, vineri dimineața, un asteroid de mari dimensiuni a trecut aproape de Terra, fără a reprezenta însă un pericol.

NASA avertizează că în următorii 100 de ani, terra riscă să fie lovit de un asteroid

Asteroidul 2019 GC6 a trecut cel mai aproape de Terra vineri dimineață, la 06.41 GMT (9.41, ora României), la o distanță de doar 219.000 de kilometri, puțin mai mult de jumătate din cea dintre Pământ și Lună, fiind descoperit în urmă cu nouă zile de un sistem de monitorizare a obiectelor spațiale al NASA, scrie The Independent, citat de Mediafax.

Citeste si...  Furtuna care a lovit litoralul a inundat strazi, a rupt copacii şi a zburat acoperişuri

Specialiștii precizează că asteroidul are o lungime cuprinsă între 7,5 și 30 de metri, iar când a trecut pe lângă Pământ avea o viteză de 20.300 de kilometri. 2019 GC6 a fost clasificat de NASA drept „potențial periculos”, iar specialiștii spun că există riscul ca acesta să se lovească de Terra în următorul secol, intrucat este dificil de anticipat traiectoria exactă a acestuia.

Asteroidul va mai trece foarte aproape pe lângă Terra în 2034, 2041 și 2048.

Specialiștii NASA și-au propus ca, până în 2020, să identifice 90% dintre asteroizii de mari dimensiuni – peste 140 de metri – care ajung în apropierea Terrei, dar ar putea avea nevoie de 30 de ani pentru a realiza acest lucru.