Specialiștii NASA avertizează că în următorii o sută de ani există riscul coliziunii unui asteroid cu Pâmântul. Semnalul de alarmă vine după ce, vineri dimineața, un asteroid de mari dimensiuni a trecut aproape de Terra, fără a reprezenta însă un pericol.

NASA avertizează că în următorii 100 de ani, terra riscă să fie lovit de un asteroid

Asteroidul 2019 GC6 a trecut cel mai aproape de Terra vineri dimineață, la 06.41 GMT (9.41, ora României), la o distanță de doar 219.000 de kilometri, puțin mai mult de jumătate din cea dintre Pământ și Lună, fiind descoperit în urmă cu nouă zile de un sistem de monitorizare a obiectelor spațiale al NASA, scrie The Independent, citat de Mediafax.

Citeste si...  Amenzi uriaşe şi chiar suspendarea permisului pentru șoferii care vorbesc la telefon în timp ce conduc

Specialiștii precizează că asteroidul are o lungime cuprinsă între 7,5 și 30 de metri, iar când a trecut pe lângă Pământ avea o viteză de 20.300 de kilometri. 2019 GC6 a fost clasificat de NASA drept „potențial periculos”, iar specialiștii spun că există riscul ca acesta să se lovească de Terra în următorul secol, intrucat este dificil de anticipat traiectoria exactă a acestuia.

Asteroidul va mai trece foarte aproape pe lângă Terra în 2034, 2041 și 2048.

Specialiștii NASA și-au propus ca, până în 2020, să identifice 90% dintre asteroizii de mari dimensiuni – peste 140 de metri – care ajung în apropierea Terrei, dar ar putea avea nevoie de 30 de ani pentru a realiza acest lucru.