Roscosmos, agenția spațială rusă, solicită explicații din partea Washingtonului după ce NASA a amânat vizita vicepremierului Dmitri Rogozin, șeful agenției ruse, în Statele Unite, informează agenția de știri Tass. conform Mediafax.

Roscosmos a transmis că așteaptă explicații oficiale privind poziția NASA și a subliniat că vizita lui Rogozin a fost planificată „în conformitate cu o invitație primită anterior”, se arată într-un comunicat emis sâmbătă de agenția rusă.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin se află pe lista de oficiali ruși vizați de sancțiuni impuse de SUA și UE în legătură cu intervenția Moscovei în Ucraina.

NASA a anunțat vineri că vizita lui Rogozin în SUA va fi amânată, fără ca agenția americană să propună o dată la care această vizită ar putea avea loc.

Citeste si...  NASA alege Boeing și SpaceX să construiască navetele spațiale private

Într-un interviu acordat agenției Tass în luna octombrie, Jim Bridenstine, administratorul NASA, a declarat că Administrația Donald Trump a luat decizia să suspende pentru o perioadă sancțiunile ce îl vizează pe Rogozin, lucru ce îi permitea oficialului rus să viziteze Statele Unite.

Mai mulți oficiali și politicieni americani și-au manifestat opoziția față de potențiala vizita a lui Rogozin în SUA.

Negocierile planificate privind posibila cooperare cu SUA în privința Stației Spațiale Internaționale (ISS) nu au fost „suspendate până în acest moment”, a mai comunicat Roscosmos.