Naomi Osaka (21 de ani, nr. 2 WTA) şi-a luat adio de la Wimbledon 2019 încă din primul tur, după ce a fost învinsă de jucătoarea din Kazakstan Yulia Putintseva (24 de ani, nr. 39 WTA).

Japoneza, posibilă adversară a Simonei Halep în sferturile de finală după tragerea la sorţi, a cedat în două seturi, cu 7-6, 6-2.

Naomi Osaka a făcut senzaţie în ultimul an, a câştigat două turnee de Grand Slam, la US Open şi Australian Open, a urcat şi pe locul 1 mondial (între timp detronată de Barty), dar la Wimbledon nu a mai reuşit să repete evoluţiile cu care a cucerit foarte mulţi suporteri, precizează Mediafax.

Citeste si...
Naomi Osaka a făcut istorie. Doar 3 sportivi au câștigat primele 4 finale de grand slam din era Open

Nipona a condus cu 3-1 în primul set, dar a fost la conducere pentru scurt timp. Putintseva a revenit rapid, apoi a reuşit să menţină o presiune constantă asupra adversarei.

Osaka este eliminată pentru prima dată în turul 1 într-un turneu de Grand Slam, după opt prezenţe consecutive în care a atins cel puţin turul 3 la acest nivel. Naomi şi-a luat deocamdată adio şi de la revenirea pe locul 1 mondial.

Eşecul japonezei este o veste bună şi pentru Halep, având în vedere că era pe aceeşi parte de tablou, o posibilă adversară în sferturile de finală.