După ce scandalul dintre Marian Drăgulescu şi Andreea Răducan a căpătat amploare, a venit rândul Nadiei Comăneci să intervină pentru a calma spiritele. Gimnasta care obţinut primul 10 din istorie a spus că va lua legătura cu cei doi, pentru a pune capăt acestei situaţii care a degenerat într-un mod neaşteptat, informează Telekom Sport.

„Am să-i sun pe amândoi să văd dacă există o posibilitate de a ajuta cumva”, a spus Nadia, pentru Telekom Sport.

Diferendul a început în luna februarie, sub forma unor declaraţii şi replici date în presă sau pe reţelele de socializare. Marian Drăgulescu a acuzat faptul că federaţia i-a tăiat o parte din indemnizaţia de lot aferentă lunii decembrie, tocmai lui, care a fost sportivul numărul unu al FRG în anul 2017. „Andreea Răducan nu este în necunoştinţă de cauză. Este vorba de principiu şi respect! Sunt total dezamăgit!”, susţine Marian.

Andreea Răducan a replicat destul de acid, precizând că i s-a tăiat indemnizaţia pentru zilele în care a lipsit nejustificat din sală, participând la showuri TV: „Cred că ar trebui să te decizi dacă-ţi doreşti să câştigi medalia de aur la Jocurile Olimpice sau notorietate la TV”.

Marian nu a lăsat lucrurile să se stingă, iar mutarea lui a venit sub forma unei lovituri dure. Drăgulescu a luat legătura cu o casă de avocatură, pentru a clarifica din punct de vedere al legalităţii mandatul Andreei Răducan, dar şi alte ”probleme legate de derularea activităţii federaţiei”. Punctul de plecare a fost şedinţa de azi (19 martie) a Comitetului Executiv al FRG, în care s-a discutat ”Reluarea atribuţiilor preşedintelui FRG”.

Concluziile au fost următoarele:

I.Lipsa cadrului legal de analiză a punctului de pe ordinea de zi a Comitetului Executiv din 19.03.2018, vizând „Reluarea atribuțiilor Președintelui FRG”

Citeste si...  RAFAEL: PENIBILILOR DIN TRUPA IRIS SA LE FIE RUSINE!

1. De la momentul alegerilor pentru funcția de președinte, 4 august 2017, Andreea Răducan se află într-o imposibilitate obiectivă de a candida, întrucât, la acea vreme, se afla în concediu de maternitate, iar potrivit dispozițiilor art. 50 din Codul Muncii, „Contractul individual de muncă se suspendă de drept pe perioada concediului de maternitate”.

2. Consecința firească este aceea conform căreia, în niciun moment de la momentul alegerii sale în funcția de președinte al FRG și până în prezent, Andreea Răducan nu a beneficiat de cadrul legal pentru desfășurarea atribuțiilor specifice funcției.

REACŢIA FRG

‘În urma comunicatului de presă transmis de sportivul Marian Drăgulescu, ce conţine opinia juridică a Societăţii Civile de Avocaţi SĂVESCU & ASOCIAŢII cu privire la alegerea Preşedintelui Federaţiei Române de Gimnastică, precizăm următoarele:

Tribunalul Bucureşti, prin Comunicarea Hotărârii Civile nr. 29 Fed // 15.11.2017 a validat alegerea Andreei Răducan în calitate de Preşedinte al FRG, confirmând astfel legalitatea alegerilor.
Cu ocazia şedinţei Comitetului Executiv al FRG, din data de 19 martie 2018, Federaţia Română de Gimnastică a transmis documente şi clarificări referitoare la informaţiile solicitate de către sportivul Marian Drăgulescu. În cazul în care mai sunt necesare alte clarificări, federaţia îl invită pe Marian Drăgulescu la o nouă şedinţă de Comitet Executiv, în data de 27 martie 2018.

Totodată, Federaţia Română de Gimnastică îl aşteaptă pe Marian Drăgulescu la lotul olimpic, pentru a reconfirma prin performanţe sportive poziţia de campion pe care o deţine”.