Revista Life i-a publicat clişeul fotografic intrat de atunci în legendă

eppridge_portrait_63235200

Fotograful american Bill Eppridge, care a surprins, pentru revista Life, într-un clişeu fotografic intrat de atunci în legendă asasinarea senatorului Robert Kennedy, a murit joi la vârsta de 75 de ani, a anunţat Asociaţia fotografilor de presă (NPPA). Fotograful era spitalizat de mai multe săptămâni la Danbury, în statul american Connecticut, din cauza unei septicemii care a fost declanşată de o rană la mână.

Bill Eppridge a realizat o fotografie – devenită ulterior celebră – în alb negru, care îl arată pe Robert Kennedy zăcând pe sol, într-o baltă de sânge, în momentul în care spre el se întindea un angajat al hotelului din Los Angeles în care senatorul american făcea campanie electorală, pe 5 iunie 1968. Intrat în cursa pentru Casa Albă, fratele preşedintelui John Fitzgerald Kennedy, ucis la rândul său la Dallas în 1963, a fost asasinat în seara victoriei sale la alegerile primare din California.

captura

Bill Eppridge a lucrat în întreaga sa carieră pentru revistele Life şi Sport Illustrated. El a acoperit din punct de vedere mediatic pentru revista Life revoluţii din America Latină, campanii politice, sosirea trupei The Beatles în Statele Unite şi mai multe ediţii ale Jocurilor Olimpice.

În ultimele sale luni de viaţă, Bill Eppridge lucra la un album fotografic conţinând imagini cu trupa The Beatles în Statele Unite, care va fi publicat la începutul anului 2014. (I.G.)

 

Citeste si...
Silvia Chifiriuc, sotia lui Petre Roman, se relanseaza in muzica