Munţii de gunoaie care se înalță de două săptămâni în Sectorul 1 al Capitalei nu vor dispărea prea curând. Dimpotrivă!

Compania de salubritate, anunţă primăria că nu mai face curat pe credit şi, până când nu va primi măcar parţial dintr-o datorie de 100 de milioane de lei, nu va ridica mizeria.

De cealaltă parte, Clotilde Armand susţine că sumele pretinse sunt pentru facturi pe care le consideră incorecte. Aşadar, câtă vreme părţile nu găsesc o soluţie, cetăţenii suferă.

Numai despre civilizaţie nu se poate vorbi de câteva săptămâni în Sectorul 1 al Capitalei, unde cresc mormanele de deşeuri. Acestea nu provin din gunoiul menajer de la gospodării şi asociaţii de proprietari, ci de la cei care nu au contracte cu compania de salubritate.

Sorin Velicu, director operațiuni Romprest: „Prestația lunii iulie nu este plătită, a lunii august, septembrie, octombrie. Au fost cheltuieli pe care compania le-a susținut din fonduri proprii și atrase, dar mai mult atrase, împrumuturi de la bănci. În momentul de față nu mai avem această resursă financiară.”

Joi, pe trotuarele din Sectorul 1 al Capitalei, unul dintre cele mai importante, sunt cel puţin 1.000 de tone de gunoaie abandonate, care arată urât şi miros la fel de urât. Cei de la compania de salubritate spun că această cantitate ar putea să se dubleze, ceea ce face să fie un risc şi pentru mediu şi pentru sănătatea publică.

Noul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, a decis să sisteze plata către firmă care asigura salubritatea în sector. Clotilde Armand susţine că nu va plăti facturile pentru că nu sunt corecte.

Clotilde Armand, primar al Sectorului 1: „Nu avem buget votat și alocat pentru aceste facturi și nu putem face rectificarea bugetară din cauza deficitului de 1 miliard de lei (…) am început să verificăm facturile emise de firma de salubrizare și am găsit, analizând aparatele GPS ale mașinilor, că serviciile facturate nu au fost prestate.”

Şefii companiei de salubritate resping acuzaţiile însă. Şi cum niciuna dintre tabere nu e dispusă să cedeze, munţii de resturi au toate şansele să rămână pe străzi şi de sărbători.

Reporter: Ce se întâmplă cu aceste gunoaie dacă primăria nu vă plătește restanțele?
Sorin Velicu, director operațiuni Romprest: Aceste gunoaie și cu cele de la populație vor rămâne… Pentru că ne mai putând plăti motorină, mături, saci, transportatorii care aduc personalul la muncă zilnic, noi nu vom mai putea susține și acest contract… intrăm în incapacitate de plată.

În conflict a intervenit şi Primarul General al Capitalei, însă Clotilde Armand l-a avertizat pe Nicusor Dan să nu se amestece, decât dacă este dispus să îşi asume el plata sumelor contestate.


Citeste si...
Procurorii CSM nu le vor ca șefe pe Hosu și Haineala