Life

Motive științifice pentru a consuma supă

De ce să consumăm supă? Iată câteva motive pentru a combate frigul cu ajutorul supei.

Ne ajută să nu ne îngrășăm

Supa ne ajută să ne menținem greutatea sub control. Nu contează atât de mult ingredientele pe care le conține (decât dacă este grăsime lichidă), ceea ce contează este textura sa.

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Iowa (SUA), persoanele care consumă alimente lichide se simt sătule și mănâncă mai puțin după aceea. Deoarece supa este de obicei primul fel de mâncare, este posibil să mâncăm mai puțin din al doilea fel și să renunțăm la desert.

Supa, înțeleasă ca un preparat lichid, derivat dintr-un anumit tip de fiertură, este foarte prezentă în dieta țărilor cu un nivel scăzut de obezitate, cum ar fi Japonia, și destul de absentă în țările cu probleme legate de greutate.

Supa este perfectă pentru copii și aduți

Persoanele în vârstă nu au adesea parte de necesarul zilnic de proteine, deoarece mestecă cu dificultate. De asemenea, au tendința de a se deshidrata. Copiilor nu prea le plac legumele și le consumă cu mare greutate.

Supele ajută ambele grupuri să-și îmbunătățească obiceiurile alimentare, sunt de părere nutriționiștii.

Potrivit acestora supa este „o sursă de apă de neegalat” care hidratează și nu trebuie mestecată. Iar printre ingredientele sale principale sunt legumele, tăițeii, carnea de pasăre etc.

Ne determină să mâncăm fără să ne grăbim

Potrivit nutriționiștilor, temperatura ridicată a supei favorizează consumul lent, care oferă multiple avantaje, inclusiv un aport caloric mai mic și mai puține probleme digestive.

De asemenea, deși alimentele sănătoase nu sunt întotdeauna ușor de preparat, supa este printre cele mai ușoare preparate sănătoase, deoarece constă în a pune diverse ingrediente într-o oală și a le lăsa să fiarbă.

Combate răceala

Supa de pui este un fel de mâncare servit des în timpul unei răceli. Studiile științifice au arătat că nu este o invenție, ci înțelepciune populară.

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Nebraska (SUA), supa de pui inhibă mișcarea globulelor albe din sânge care în mod normal se deplasează pentru a lupta împotriva virusului, dar doar inflamează căile afectate de răceală, provocând unele dintre simptomele acesteia. Supa previne înfundarea căilor respiratorii și ajută la îmbunătățirea stării de sănătate.

Nu au reușit să identifice ingredientele care au facilitat acest răspuns, dar au indicat care este combinația de elemente. Rețeta analizată conține pui, ceapă, cartof dulce, morcov (alb și galben), păstârnac, napi, apio, pătrunjel, sare și piper.

Previne infecția

Un raport din 1998 al doctorului Murray Grossan, specialist în afecțiuni care afectează sinusurile, este de părere că supa de pui îmbunătățește, de asemenea, abilitățile de protecție ale cililor nasului ( structurile mici asemănătoare părului, aflate în interiorul foselor nazale) și de prevenire a pătrunderii agenților contagioși.

Adjuvant în bolile respiratorii

Irwin Ziment, medic la Universitatea din California, a menționat că „puiul, ca multe alimente proteice, conține un aminoacid numit cistină, care este eliberat atunci când se prepară supa. Este foarte similar chimic cu acetilcisteina pe care medicii o prescriu celor care suferă de boli respiratorii.

Este important însă cum gătim supa. Acesta susține că supa trebuie fie picantă, să conțină mult piper, pudră de curry și cât mai mult usturoi. Dacă adăugăm condimente la o supă bogată în vitamine, rezultatul este un amestec farmacologic mai puternic.

Reglează tensiunea arterială

Dintre alimentele care scad tensiunea arterială fac parte aproape toate cerealele și legumele (pe lângă fructe).

Ele furnizează potasiu, care facilitează reglarea tensiunii arteriale și sunt ingredientele folosite la prepararea majorității supelor.

După cum se poate observa, există multe motive pentru a consuma supă.

Dacă stați la casă și vă place supa de pui, vă recomandăm să creșteți pui rasă mixtă. Veți prepara o supă delicioasă.

Pe de altă parte, o altă supă excepțională și cu multe beneficii pentru sănătate este supa de fazan. Pe lângă pui de găină ați putea crește și câțiva pui de fazan. Faceți totul pentru sănătatea voastră, căci dacă sănătate nu e, nimic nu e.

blank