Există oameni pentru care exercițiul fizic este parte a rutinei lor zilnice. Majoritatea sportivilor spun că atunci când fac exerciții se simt foarte bine și că nu ar putea să trăiască fără această activitate.

De cealaltă parte a baricadei se află oamenii care, atunci când se gândesc la exerciții fizice îi prinde oboseala înainte de a începe. În acest articol vă vom prezenta cele mai bune motive pentru realizarea de exerciții fizice în mod regulat.

Îmbunătățește sănătatea

Acest motiv este primul dintre motive. Exercițiul fizic periodic previne și întârzie în mod semnificativ dezvoltarea tuturor tipurilor de boli. Subliniem bolile vasculare, diabetul și unele tipuri de cancer. În plus, încetinește îmbătrânirea.

Ceea ce este relevant, de asemenea, este că nu are loc doar o îmbunătățire a sănătății la nivel fizic. Realizarea de sport îmbunătățește calitatea vieții noastre la multe niveluri, cum ar fi social dacă facem sport cu alți oameni.

Îmbunătățește starea de spirit

Exercițiul fizic este un mod excelent de a ne îmbunătăți starea de spirit. S-a demonstrat că atunci când facem exerciții fizice, dar și în orele următoare, creierul nostru secretă o serie de substanțe care ne dau o senzație de plăcere. Acest lucru ne face să ne simțim mai fericiți și să interacționăm mai bine cu cei din jurul nostru.

Ajută la gestionarea stresului

S-a demonstrat că activitatea fizică ajută la gestionarea stresului. Cei care realizează exerciții fizice în mod regulat cunosc foarte bine acest motiv bun, pentru că, dacă nu fac, devin mai irascibili. Este foarte bine să dedicăm câteva minute din timpul nostru corpului și minții noastre. Ne putem relaxa, iar apoi putem continua activitatea obișnuită plini de energie.

Avem nevoie doar de 20 de minute

S-a demonstrat că doar dacă mergem 20 de minute pe jos putem oferi o mulțime de beneficii organismului nostru. Trebuie doar să facem asta în mod regulat pentru a accelera mentabolismul și ajuta la arderea grăsimilor.

Cei 20 de minute ne permit să ne adaptăm activitate fizică în funcție de disponibilitatea noastră de timp efectiv și capacitate fizică.

Putem alege tipul de activitate dorit

Există multe tipuri de exerciții și nu trebuie să alegem unul specific. Avem posibilitatea să facem activitatea fizică care ne place sau care se potrivește cel mai bine situației noastre personale. Orice exercițiu este bun pentru menținerea sănătății organismului nostru.

Mersul pe jos, ciclismul, alergatul, înotul sau dansul sunt câteva dintre activitățile pe care le putem face individual, deși există și alte opțiuni, cum ar fi sportul de echipă.

Este gratuit!

Da, exercițiul fizic este gratuit în multe cazuri. Și în multe altele aproape gratuit. Există mulți alergători pentru care alergatul a devenit o pasiune, pentru că nu implică nicio cheltuială financiară. Ei bine, doar adidași (cu excepția cazului în care doriți să alergați desculți, o modalitate care câștigă teren în ultima perioadă).

Îmbunătățește capacitatea de memorare și raționamentul

Beneficiile pe care le obține creierul nostru reprezintă un alt motiv bun pentru a realiza exerciții în mod regulat. Datorită experimentele efectuate pe persoane de peste 60 de ani, s-a constatat că cei care care fac exerciții timp de 6 luni obțin rezultate mai bune la diferite teste cognitive. Dovezile științifice arată că activitatea fizică este bună pentru păstrarea și îmbunătățirea psihicului nostru.

Sedentarismul este scump ( atât pentru sănătate, cât și pentru bugetul nostru)

Multe persoane care nu fac activitate fizică găsesc mereu scuze, spunând că abonamentul la o sală de sport este scump. Există însă modalități fantastice de a realiza exerciții fără a plăti.

Dar, în plus, stilul de viață sedentar are și un cost economic. Lipsa de exerciții este asociată cu mai multe vizite la medic, internări la spital și utilizarea de medicamente pentru diverse boli.

Combateți excesul de greutate și obezitatea

Dacă facem sport ardem calorii pe care altfel le-am putea acumula sub formă de grăsime în corp. De asemenea, pentru a ne menține silueta este esențial să facem exerciții. În plus, trebuie să avem în vedere faptul că excesul de greutate și obezitate sunt asociate cu dezvoltarea bolilor cardiovasculare și diabetului. Ratele mai mari de mortalitate sunt, de asemenea, asociate cu multe tipuri de cancer.

Pe de altă parte, realizarea de exerciții fizice în mod regulat contribuie la prevenirii bolilor precum Parkinson sau Alzheimer. Prin urmare, cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru îmbunătățirea calității vieții este să realizăm exerciții fizice în mod regulat.

Citeste si...
Uite cum te poţi inspira din filmele porno pentru o viaţa amoroasă mai bună