Monica Niculescu a declarat, duminică seară, că jucătoarele din echipa de Cupa Federaţiei a României îşi doresc să câştige trofeul si a subliniat că nu vor renunţa la acest vis, în ciuda eliminării în semifinale de către Franţa. Ea a mulţumit Simonei Halep pentru victoriile obţinute în acest weekend, relatează News.ro.

„Au fost doar câteva puncte diferenţă. Monica Niculescu m-am simţit bine în teren. Mulţumesc Simonei pentru ce a făcut. A luptat cu sufletul, dar era obosită, şi-a dorit foarte mult. Îmi pare tare rău, sunt dezamăgită şi nu pot să spun decât că se poate. Ne dorim să câştigăm acea cupă şi nu o să ne dăm bătuţi. A fost grozav, m-am simţit excelent, nu mă aşteptam să fie atâta lume. Am fost foarte aproape, nici nu vă daţi seama cât de aproape, îmi pare rău că nu s-a putut. Îmi pare rău că n-am putut mai mult. Am încercat să o ajut pe Simona cât am putut de mult. Mulţumim suporterilor, au fost extraordinari, cred că nu mai au voce. Şi Simonei, şi echipei”, a declarat Monica Niculescu în conferinţa de presă de la Rouen.

România a ratat calificarea în finala Fed Cup, după ce perechea Monica Niculescu/Simona Halep a fost învinsă, duminică, la Rouen, cu scorul de 5-7, 6-3, 6-4, de cuplul Kristina Mladenovic/Caroline Garcia. Franţa s-a impus în faţa României, cu scorul de 3-2, în semifinalele FedCup.

Citeste si...  Timişoara, în beznă 24 de ore. Sute de oameni au ieşit în stradă după ce au rămas fără curent electric

După meciurile de simplu, România şi Franţa au fost la egalitate, scor 2-2, în semifinalele FedCup.

Irina Begu, locul 83 WTA, a fost învinsă, duminică, la Rouen, cu scorul de 6-3, 2-6, 6-2, de Pauline Parmentier, locul 53 WTA.

Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, tot duminică, cu scorul de 6-7 (6), 6-3, 6-4, pe Caroline Garcia, locul 21 WTA.

În primul meci al zilei de sâmbătă, Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-3, 6-1, pe Kristina Mladenovic, numărul 66 mondial. Apoi, Mihaela Buzărnescu, locul 30 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 6-3, 6-3, de Caroline Garcia, locul 21 WTA, în al doilea meci al semifinalei FedCup Franţa – România de la Rouen.

În urma acestui eşec, România va rămâne în Gupa Mondială I şi va juca anul viitor în sferturile de finală.

Franţa va evolua, în deplasare, la 9 şi 10 noiembrie, în finala FedCup, cu Australia, care a învins Belarusul cu 3-2.