Perechea alcătuită din jucătoarea română de tenis Monica Niculescu și taiwaneza Hao-Ching Chan s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale probei feminine de dublu din cadrul turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Șlem al anului, după 6-7 (2), 6-3, 6-4 cu cuplul Beatriz Haddad Maia (Brazilia)/Ana Konjuh (Croația).
Niculescu și Chan, capi de serie numărul 9, s-au impus într-o oră și 58 de minute, conform Agerpres.
Perechea româno-taiwaneză a început mai bine și a condus cu 2-0 și 3-1 în primul set, dar apoi adversarele au revenit în meci și au avut 4-3. Niculescu și Chan au preluat din nou controlul și au condus cu 6-5, ratând și o minge de set. Haddad Maia și Konjuh au egalat și au trimis setul în tie break, unde s-au impus cu 7-2.
Niculescu și Chan au dominat setul secund, în care au condus cu 3-0 și 5-2, încheind cu 6-3.
Monica și partenera sa au fost mai bune și în decisiv, unde au avut 2-0, 3-1 și 4-2, dar apoi au fost egalate, 4-4. Cele două au reușit un nou break (5-4), iar apoi au încheiat conturile, după ce au salvat două mingi de 5-5.
Haddad Maia și Konjuh au comis nu mai puțin de 8 duble greșeli.
Pentru Niculescu este cel mai bun rezultat la dublu în turneul de la Wimbledon, egalând cea mai bună performanță a sa la un turneu de Mare Șlem, după sferturile de la Roland Garros (2010) și Australian Open (2012). Anul trecut, Monica a pierdut în runda inaugurală la Wimbledon.
Perechea Niculescu/Chan și-a asigurat un cec de 50.000 de lire sterline și 430 de puncte WTA.
În sferturi, Niculescu și Chan vor înfrunta cuplul format din americanca CiCi Bellis și cehoaica Marketa Vondrousova.

Citeste si...  O regulă de la Wimbledon face "victime"!