Monica Macovei deconspiră faptul că președintele Klaus Iohannis are un plan pentru numirea unui nou procuror-general al României după demisia lui Tiberiu Nițu. Macovei spune că Iohannis joacă alături de partide și va fi tentat să cedeze intereselor de casă ale PSD sau PNL, numind un nou Procuror General pe criterii clientelare.

<<Am încredere că Ministrul Justiției va alege noul Procuror Peneral în urma unei proceduri transparente și va lua o bună decizie, dar cred că președintele Klaus Iohannis și partidele vor face presiuni pentru a fi numită o persoană apropiată lor.

La întrebarea despre președinte, răspunsul e ”nu am prea mare încredere”. E manevrat sau manevrează partidele sau lucrează cu ele. Evident vrea un al doilea mandat susținut de PSD și PNL și s-ar putea să le facă pe plac, știind că niciun partid parlamentar nu dorește investigații independente.

Citeste si...
De ce l-a eliberat din funcţie KLAUS IOHANNIS pe George Scutaru

S-ar putea ca partidele și președintele să facă presiuni pentru numirea unei persoane prietene cu ele, așa cum l-a vrut Ponta pe Nițu, care i-a fost coleg de școală și prieten>>, a susținut liderul M10 la B1 TV.