Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, luni, PMP va vota orice moţiune de cenzură pentru că nu este de acord ca România să aibă „un guvern condus de o marionetă”, afirmând însă că anticipează un eşec al moţiunii de cenzură.

„Oricine depune moţiune de cenzură are sprijinul nostru. (…) Nu suntem de acord ca România să aibă un guvern condus de o marionetă”, a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu, la România TV, întrebat dacă va susţine o moţiune de cenzură îndreptată înpotriva Vioricăi Dăncilă.

Traian Băsescu a afirmat că Guvernul a încălcat atribuţiile preşedintelui Klaus Iohannis prin faptul că nu l-a informat că în şedinţa Executivului se va discuta despre mutarea ambasadei la Ierusalim, lucru care i-ar fi permis şefului statului să participe la şedinţă, aşa cum prevede Constituţia.

„Cei de la Cotroceni nu au fost informaţi (…) Preşedintele a fost informat că se discută în şedinţa de Guvern problema mutării ambasadei la Iersusalim ca să fie prezent? (…) Nu a fost informat. Este o încălcare gravă a atribuţiilor preşedintelui de către Guvern”, a susţinut Băsescu, cu privire la argumentele care ar putea sprijini o moţiune de cenzură.

Citeste si...  Băsescu reacţionează, după afirmaţiile lui Ghiţă privind dosarul lui Dan Voiculescu

Traian Băsescu s-a arătat sceptic în privinţa şanselor de reuşită pe care le-ar putea avea o moţiune de cenzură depusă de PNL. „Eu anticipez un eşec la moţiunii de cenzură (…)”, a spus Băsescu.

Liderul PMP a precizat că deşi PNL poartă discuţii cu Victor Ponta, acesta are doar opt parlamentari neafiliaţi, un număr insuficient pentru ca moţiunea de cenzură să treacă.

Klaus Iohannis a cerut, vineri, demisia premierului Viorica Dăncilă.

„Eu retrag încrederea doamnei Dăncilă. După cum am spus, pe 29 ianuarie Guvernul a fost investit. Au trecut aproximativ 3 luni de atunci, 3 luni după care pot să trag o concluzie. Doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de Prim-ministru al României şi transformă astfel guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea, solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de Prim-ministru al României”, a spus preşedintele Iohannis.

În replică, Viorica Dăncilă a anunţat, tot vineri, că nu are niciun motiv să îşi dea demisia.