US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, va consemna o premieră istorică. Pentru prima oară pe tabloul la fete, de la introducerea a 32 de capi de serie în Grand Slam-uri, nicio sportivă din Rusia nu se va bucura de statutul de favorită.

Dacă pe tabloul masculin un rus scrie istorie, Daniil Medvedev ajungând în trei finale importante la rând (Washington, Montreal, Cincinnati – ultima câştigată), la fete lucrurile nu mai stau atât de bine pentru Rusia.

În ciuda faptului că au 11 jucătoare în TOP 100 WTA (record, peste Cehia, care are „doar” 8 reprezentante), nicio jucătoare din Rusia nu e cap de serie la US Open. E pentru prima oară în istorie când se întâmplă asta, de când 32 de capi de serie au fost introduşi în turneele de Grand Slam (Wimbledon 2001).

Citeste si...
BEC: În trei localităţi vor fi organizate din nou alegeri pentru funcţia de primar, întrucât competitorii sunt la egalitate

Cea mai în formă jucătoare din Rusia în acest moment pare Svetlana Kuznetsova, finalistă la Cincinnati, acolo unde a fost învinsă de Madison Keys. Maria Sharapova, marea vedetă a Rusiei în tenis, este doar o umbră a jucătoarei de dinainte de scandalul de dopaj.

Locurile ocupate de cele mai bune sportive din Rusia în ierarhia WTA
Daria Kasatkina – 42
Ekaterina Alexandrova – 43
Anastasia Pavlyuchenkova – 46
Veronika Kudermetova – 51
Margarita Gasparyan – 60
Svetlana Kuznezsova – 62
Anastasia Potapova – 76
Vera Zvonareva – 85
Maria Sharapova – 87
Anna Blinkova – 93
Natalia Vikhlyantseva – 98