Moise Guran a declarat, marti, ca in opinia sa pozitia BNR privind riscurile Codului Fiscal reprezinta un „deal” (o intelegere n.r.)  facut de Mugur Isarescu pentru ca Europa nu a vrut sa riste nimic cu Romania.Moise-Guran--dat-afara-din-TVR--Iata-cum-a-justificat-televiziunea-decizia-
 
Moise Guran a precizat ca teoria sa este doar o speculatie deoarece nu are informatii clare in acest sens, punctul de vedere fiind o parere personala legata de scandalul pe Codul Fiscal.
Eu cred ca guvernatorul Isarescu a cedat unor…sau a facut un deal la nivelul Băncii Centrale Europene cu o presiune venită și dinspre Comisia Europeană, eventual via Cotroceni, astfel incat Romania sa nu se incadreze pe niste deficite mari sau sa nu riste deficite mari in conditiile in care vezi ce se intampla in Grecia.
 
Si atunci au spus ‘Nu, nu mai avem nevoie si de Romania, stati potoliti acolo, treceti la locul vostru, faceti TVA-ul cat va spunem noi’. Ceea ce este gresit. Eu sunt pro-european, eu cred in Comisia Europeana, mai mult decat atat, imi place modelul german, ceea ce nu inseamna ca nu trebuie sa vad interesul tarii mele. De-aia am Presedinte, de-aia am Prim-ministru, Guvernator si ce mai am, pentru ca ei sa joace interesul tarii mele intr-un anumit moment, chiar daca putem sa fim filo-germani cat vrei tu„, a declarat Moise Guran la Realitatea TV.
Citeste si...  Mugur Isărescu și Cîtu, chemați la Cotroceni, să discute situația economica e României, în contextul coronavirusului