Premierul Victor Ponta a propus, marți, în cadrul discuțiilor care au avut loc, la sediul central al PSD, privind noul statut al partidului, ca membrii PSD, care sunt condamnați, în primă instanță, pentru faptele de corupție să fie suspendați din partid.

vp_modificare_statut_partid_52624200

„Este un amendament pe care eu l-am depus, comisia (n.r. — pentru statut) l-a încorporat în propunerile care vor fi vineri și care prevăd un anumit tip nu de responsabilitate politică, ci de decizie politică pentru acei colegi ai noștri, în frunte cu mine evident, care se află în diverse faze ale unor procese penale pentru fapte de corupție. Și asta înseamnă: dacă ești inculpat, adică dacă s-a pus în mișcare acțiunea penală, nu mai poți ocupa funcțiile numite de ministru sau conducerea celor două Camere. Dacă ești trimis în judecată pentru fapte de corupție, de asemenea ești suspendat din funcțiile — din primele nu poți să fii suspendat, ci ești înlocuit — ești suspendat din funcțiile politice, dacă apare o condamnare în primă instanță, inclusiv din calitatea de membru de partid și, sigur, în cazul unei condamnări definitive, la fel pentru persoanele arestate preventiv își pierd funcțiile numite, funcțiile politice”, a detaliat președintele PSD.

Întrebat ce se va întâmpla cu senatorul Dan Șova, Ponta a arătat că regulile statutare se vor aplica tuturor membrilor PSD.

„Dacă adoptăm niște reguli, regulile sunt pentru toți și se vor aplica de la președintele partidului până la membrul de partid care s-a înscris azi”, a spus Ponta.

În ceea ce privește riscul să rămână fără o parte dintre colegii importanți din partid, Victor Ponta a afirmat că PSD este partidul cel mai mare din România ultimilor 25 de ani.

„600.000 de membri. Dintre aceștia sunt o mulțime de oameni parlamentari, miniștri, secretari de stat, aleși locali, primari, președinți. Nu va exista niciodată un PSD fără lider, nu vă faceți griji”, a răspuns președintele PSD.

Noul statut al PSD va intra, vineri, în dezbaterea Consiliului Național, iar discuții pe marginea acestora au avut loc, marți, la sediul central al partidului. Modificările la statutul PSD, care vor fi depuse în instanță după congresul partidului, vor deveni efective după rezoluția în acest sens a Consiliului Național din 20 și 21 martie.

Citeste si...
ALDE a devenit un ghimpe pentru PSD, în Senat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.