După condamnarea la un an de înschisoare cu suspendare pentru fraudarea referendumului din 2012, Liviu Dragnea şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Dezvoltării. De asemenea, acesta a anunţat că-şi va prezenta demisia din funcţia de preşedinte executiv al PSD, luni în Biroul Permanent Naţional al partidului.
 
Liviu Dragnea
 
Plecarea lui Dragnea din funcţia de la partid s-ar putea să nu se realizeze. După semnalul discret al lui Victor Ponta că nu este de acord cu demisia secundului său, filialele judeţene ale PSD anunţă pe rând că îl susţin în continuare pe Liviu Dragnea pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului.
După Hunedoara şi Gorj, organizaţia judeţeană Neamţ consideră că Liviu Dragnea trebuie să rămână în funcție.  „Decizia în cazul Dragnea este una neplăcută pentru noi, cei din PSD, dar care pune sub semnul întrebării o practică întâlnită în orice partid din România şi, de altfel, din majoritatea statelor democratice: convingerea oamenilor să vină la vot. Verdictul instanței este mai degrabă unul simbolic, fiind vorba de condamnarea unei acțiuni politice. (…) El trebuie să rămână pe mai departe un pilon de bază al conducerii PSD. Liviu Dragnea a avut un rol semnificativ în victoriile PSD-ului din ultimii ani, iar experiența sa este utilă oricărei formațiuni politice. Conducerea PSD Neamț consideră că Liviu Dragnea ar trebui să rămână pe mai departe Președinte Executiv. A demonstrat că este un foarte bun lider politic, iar ca ministru a gestionat într-un mod corespunzător un portofoliu de bază în configurația guvernamentală”, a declarat deputatul, Ionel Arsene, preşedinte PSD Neamţ.
 
 O poziţie asemăntoare a avut şi deputatul Dorel Caprar, preşedinte PSD Arad. „Pesediştii arădeni nu pot fi de acord cu demisia acestuia din funcţia de preşedinte executiv al PSD şi îşi exprimă susţinerea pentru Liviu Dragnea, cel alături de care au muncit în toţi aceşti ani. Personal îl cunosc de mulţi ani pe colegul de partid Liviu Dragnea şi i-am apreciat şi îi apreciez munca atât ca deţinător al portofoliului de ministru la MDRAP, cât şi ca preşedinte executiv al PSD”, a afirmat preşedintele PSD Arad.
 
Căprar spune că Biroul Permanent Naţional ar trebui să analizeze situaţia ce se va crea prin acceptarea demisiei lui Liviu Dragnea, iar la nevoie chiar să convoace Consiliul Naţional al partidului pentru a dezbate situaţia din partid.
Citeste si...  Liviu Dragnea face pe clarvăzătorul şi lansează un scenariu incredibil referitor la referendum