Există tot timpul o dilemă în rândul consumatorilor, în rândul proprietarilor. După ce şi-au văzut visul împlinit – şi-au cumpărat un apartament sau o casă ori au reuşit şi au finalizat construcţia casei începută de mult, intervine decizia de a mobila. Ce mobilă să alegi? – o întrebare care pune mereu dificultăţi, pentru că există atât de multe opţiuni în zilele noastre.

Mobila la comandă

Trendul la ora actuală în rândul consumatorilor este achiziţia de mobilă la comandă. Mult mai potrivită ca şi încadrare, total personalizabilă din punct de vedere al dimensiunilor, formelor, materialelor şi culorilor, mobila la comandă este ceea ce se caută mai mult în momentul de faţă. Există însă câteva principii după care trebuie să se ghideze proprietarii în alegerea pieselor de mobilier dorite, realizate la comandă.

Stilul şi nota de personalitate pe care mobila trebuie să o ofere locuinţei este primul aspect de luat în considerare. Multe piese arată bine asamblate şi aranjate în showroom-uri şi magazine, trebuie însă să existe şi acea viziune despre cum vor arăta în locuinţă. Sursele de informaţii sunt nenumărate – proprietarii au la dispoziţie reviste, publicaţii, dar şi marele internet pentru documentare şi selecţie.

Poate pe primul loc în alegerea mobilierului s-ar situa şi bugetul alocat, însă acesta nu este un criteriu definitoriu. Odată ce se doreşte stil, eleganţă, personalitate dar şi pragmatism şi eficientizare a spaţiului, bugetul alocat trece pe al doilea plan.

Există pe piaţă o ofertă bogată şi în ceea ce priveşte producătorii şi furnizorii de mobilă la comandă. Companiile pot fi găsite foarte uşor online, se pot cere oferte şi pot fi vizualizate şi alte proiecte anterior realizate. Un bun exemplu de producător şi furnizor este Mobiclass.ro. Mobilierul pus la dispoziţie este fabricat din lemn masiv, cu finisaje fine şi cu un pachet complet de servicii adiţionale care mulţumesc orice exigenţe ale clienţilor. Designul şi proiectarea, realizarea de mobilier în serie sau de piese unicate, complet personalizate, montaj şi asistenţă post-vânzare sunt doar câteva dintre serviciile oferite. În acest fel misiunea atât de importantă a mobilării locuinţei devine una cu succes îndeplinită în toate etapele sale.

În alegerea mobilei la comandă se impun şi măsurători exacte, pe lângă viziunea proprietarului despre cum ar dori să arate locuinţa după mobilare. Astfel proprietarii trebuie să se asigure că firma furnizoare de mobilă la comandă are şi un specialist care să vină să facă acele măsurători necesare în aşa fel încât întreg spaţiul să fie mobilat după specificaţiile dorite.

Odată proiectată întreaga mobilă, nu mai rămâne decât alegerea materialului, plasarea comenzii şi apoi livrarea şi montajul. În momentul de faţă nu mai sunt preferate piesele de mobilier încărcate, care să ocupe spaţiu destul de mult în locuinţă. Se caută ceva practic, ceva util, spre exemplu mobilarea bucătăriei într-un stil minimalist modern, totuşi păstrând câteva accente clasice. Tot mobiclas.ro poate fi un bun exemplu în acest sens, oferind piese de mobilier realizate la comandă, în stil neoclasic.

Documentare, selecţie, proiectare, alegerea materialelor, comandă, livrare, montaj – acestea ar fi etapele de parcurs pentru orice proprietar. Misiunea mobilării locuinţei nu mai este deloc una dificilă, în cazul în care se alege mobila la comandă, personalizată după preferinţe.

Citeste si...  (A) Schimbări de primăvară cu Evambient