Blog

Mituri Feng Shui ce nu se susţin în realitate

Tindem să credem că unele filozofii vechi ne ajută să ne simţim mai bine, să adunăm energiile pozitive şi în schimb să înlăturăm ce este mai rău din viaţa noastră. Despre Feng Shui s-a tot scris şi spus; a devenit în scurt timp popular în toată lumea, adoptat ca şi concept de viaţă fără prea multe ezitări.

tencuiala-decorativa

Nu se contestǎ faptul că sunt o sumedenie de mituri despre acest subiect aşa că pentru acurateţea lucrurilor în care te încrezi iată ce ar trebui să ştii:

1. Uşile ar trebuie să fie roşii

De fapt nu are cum să te ajute în măsură în care îţi cauţi acel echilibru interior. Deşi este de bun augur pentru uşa de interior se crede că ce este prea mult strică. Aşa că, mai bine consulta cu atenţie astfel de decizii.

2. Ţine mai mult de partea estetică şi de design interior

Un mit deja cunoscut despre Feng Shui se referă tocmai la faptul că are o percepţie superficială asupra modului în care se organizează designul interior. De fapt este o formă de artă şi de încercare de a aduce armonia în interior, de a găsi echilibrul, prosperitate de asemenea. Prin aceste concepte îţi poţi readuce vibraţia energiilor pozitive, de aşteptat să aibă un impact de asemenea pozitiv, indiferent despre ce laturǎ a vieţii vorbim.

3. Feng Shui este despre rearanjarea pieselor de mobilier şi a pieselor decorative

Pentru cine gândeşte superficial nu există o altă explicaţie în acest sens. Cu toate acestea, nu poţi considera că tencuiala decorativǎ a casei îţi poate influenţa starea. Să spunem că nu, doar că nici nu poţi să ignori faptul că o decizie mai puţin inspirată, chiar şi din punct de vedere estetic, nu te supără vizual. Hei, îţi place verdele, dar o casă vopsită verde şi în interior şi în exterior se prea poate să te facă să te răzgândesti.

4. Feng Shui-ul poate avea impact şi rezultat numai în anumite colţuri de lume

Total fals! Deşi este o formă de cultură şi artă din China asta nu înseamnă că numai aici va avea rezultate. Este un concept universal ce se poate aplica în orice caz, oricând şi mereu cu scopul de a regăsi armonia din mediul ambient.

5. Modul în care se plasează oglinda în casă poate avea impact asupra nivelului de energie

Proprietatea de bazǎ a unei oglinzi se referă tocmai la faptul că reflectă lucrurile. Imaginaţi-vǎ că o oglindă nu poate să facă distincţia între pozitiv şi negativ. Cu toate acestea ar trebui să se aibă în vedere şi ceea ce ţine de plasarea unor astfel de elemente. Experţii spun că în timpurile străvechi oglinzile erau fabricate din metal în loc de sticlă, astfel că efectele erau diferite. În orice caz, oglinda are şi efect decorativ, estetic, măreşte spaţiul sau cel puţin d această impresie, deci alegerea este de bun augur oricum.

De fapt miturile despre Feng Shui se referă la faptul că tindem să credem prea mult ceea ce ţine de comercial. În acest sens, trebuie să avem o mare grijă când cumpărăm orice tip de produs ce se recomandă ca fiind parte din conceptul artistic Feng Shui.

blank