Featured, Life

Mituri despre sexualitate

Sexualitatea este o problemă de interes general, despre care eşti dispusă să citeşti, dacă nu chiar să discuţi la orice oră din zi şi din noapte. Pentru că este o temă atât de dezbătută, în jurul ei apar poveşti, legende, proverbe şi zicători.

Dar sexualitatea este ceva atât de natural… Problema este, cred, faptul că ni se pare jenant, dacă nu chiar ruşinos să discutăm făţiş despre asta. De ce? Din pricina educaţiei, a prejudecăţilor, uneori din cauza preceptelor religioase. Cert este că multe mituri s-au iscat tocmai din vorbitul pe şoptite, cu subînţeles şi cu obrajii dogorind de ruşine. Ce-ar fi să dărâmăm câteva?

1. Sexul este doar pentru femeile sub 30 de ani.
Ăsta nu-i doar un mit, e o scuză pentru doamnele care nu prea mai au chef de amor cu soţul. Pentru că nimic (nici fiziologic, nici psihologic) nu împiedică o femeie să facă sex până hăt târziu în viaţă. Mai ales după 30 de ani, când se poate spune că ştii mai multe despre tine, despre corpul şi dorinţele tale. Ba chiar între 30 şi 40 de ani apetitul sexual al femeii este cel mai crescut. Este adevărat, după 40 de ani, hormonii sexuali încep să scadă. Apetitul nu mai e aşa de mare, iar dorinţa nu te ademeneşte chiar tot timpul. În schimb, calitatea actului intim e mai bună, pentru că ştii mai multe.

La 20 de ani, o pariziancă este adorabilă, la 30 – irezistibilă, la 40 – şarmantă. După 40? O pariziancă nu are niciodată mai mult de 40 de ani.

André Maurois

2. Sex bun înseamnă obligatoriu orgasm.
Nici vorbă! Orgasmul este o reacţie firească a corpului, care se manifestă prin contracţiile ritmice datorate atingerii punctului culminant al excitaţiei. Plăcerea pe care o simţi în timpul actului sexual poate fi chiar mai mare, fiind un cumul de emoţii, nu doar o reacţie pur fiziologică. Există femei care, deşi se pot lăuda că ajung foarte repede la orgasm, nu sunt tocmai mulţumite de viaţa lor sexuală.

Femeile sunt capabile să simuleze un orgasm, iar bărbaţii sunt în stare să mimeze o relaţie.

Sharon Stone

3. Sexul ar trebui să fie spontan, fără planificare şi discuţii înainte.
Nu este romantic dacă întrebi partenerul ce-i place. Ar putea fi adevărat pe la 18-20 de ani, când hormonii fac practic toată treaba şi când eşti atât de disperată „să o faci“, încât nu mai contează calitatea. Nici nu te gândeşti dacă ţi-a plăcut sau nu, dacă i-a plăcut ori ba. Pentru că e vorba şi de dragoste, şi de relaţia pe care vrei s-o păstrezi, nici să nu te gândeşti să nu vorbiţi despre sex! Bărbaţilor le place să afle ce te face fericită şi mulţi se simt inconfortabil dacă sunt doar ei satisfăcuţi după o partidă de sex.

Cele mai bune afrodiziace pentru femei sunt cuvintele. Punctul G este în ureche. Cel care îl caută mai jos îşi pierde vremea.

Isabel Allende

4. Fanteziile despre altceva arată că persoana nu e mulţumită cu ce are.
În fapt, este vorba mai degrabă despre exprimarea, în imaginar, a unor dorinţe pe care nu le poţi pune în practică în realitate. Cercetările au arătat că există o corelație directă și pozitivă între cantitatea de hormoni din sânge și prezența fanteziilor sexuale. Dacă partenerul tău este plecat, să spunem, pentru mai multă vreme şi ţi-l doreşti cu ardoare, începi să imaginezi fel de fel de situaţii. Asta nu înseamnă că nu eşti mulţumită cu ce ai, ci că pur şi simplu nu ai! Până la urmă, fanteziile sexuale sunt scenarii mentale prin care se satisfac dorințe de natură intimă. Iar ele ajută sexualitatea să fie mai creativă, făcând ca legătura dintre tine şi partenerul să fie (şi) mai puternică.

Florile îşi poartă sub pleoape nu ochii, ci sexul. Încât ele văd totul în perspectiva sexului. Interesant e că femeile şi-au ales ca simbol florile.

Lucian Blaga

5. Dacă o femeie nu iniţiază actul intim, nu este interesată de sex.
Este absolut clar că mulți bărbați au această fantezie: să fie „obligaţi“ să facă sex. Dacă femeia nu sare pe partener nu înseamnă că nu vrea, ci doar că îi place mai mult să fie ea cea cucerită, „obligată“. Iar aici nu este vorba despre faptul că ea e pasivă şi el activ, ci de plăcerea de a se oferi pic cu pic. E mai incitant şi, evident, pentru multe femei, mai excitant.

O femeie poate ierta câteodată un bărbat care încearcă să o seducă, dar niciodată pe cel care ratează o ocazie atunci când i se oferă.

Talleyrand

6. Viaţa sexuală a unei femei se termină cu menopauza.
Departe de a fi adevărat. Pentru simplul fapt că dorința, chiar dacă hormonii nu mai sunt așa de activi, rămâne. Un studiu al Journal of Sexual Medicine arată că, mai ales în perioada premenopauzei, apetitul sexual este precum în tinerețe, iar plăcerea e la fel de mare ca înainte. Și-atunci? Este adevărat că, odată instalată menopauza, apare uscăciunea vaginului, o oarecare lipsă de elasticitate a acestuia, iar asta duce la dureri în timpul actului sexual, dacă partenerul nu e atent. Dar, nu-i așa, există ajutoare berechet: lubrifianți, creme etc. Plus un preludiu mai așezat, să aibă timp tot omul să se pregătească.

Femeia la 40 de ani este extraordinară, cu cât îi cad sânii, cu atât i se înalță spiritul, iar eu mă consider în culmea înălțării spirituale.

Oana Pellea

7. Bărbaţii se gândesc numai la sex.
Este adevărat, bărbaţii se gândesc mai des la sex decât femeile (18-10 ar fi scorul, conform unui studiu publicat în 2011). Dar şi la mâncare, şi la somn se gândesc la fel de frecvent. În codul lor genetic scrie că este obligatoriu să aibă cât mai multe copulaţii pentru a perpetua specia. Şi mai e ceva: bărbaţii vorbesc mai mult despre asta, în timp ce femeile, chiar dacă o gândesc, sunt discrete. Dacă stăm să ne gândim, ăsta e tot farmecul. Ce ne-am face dacă am fi la fel?

Lucrul care menţine armonia lumii este, aşa cum am aflat din cruda-mi experienţă, sexul.

Henry Miller

3 arome afrodiziace

Numai bune pentru o partidă de amor pătimaş. Trebuie doar să le pui ici-colo prin casă. Şi nu neapărat în dormitor.

Iasomie: te face să ai mai mare încredere în tine, te eliberează de neplăcerile stresului zilnic.

Ghimbir: ajută la creşterea libidoului şi are proprietăţi de stimulare sexuală. Romanii puneau ghimbir în vin, plus un pic de rubarbă, vanilie şi scorţişoară, tocmai pentru a stârni pasiunea şi dorinţa.

Lavandă: induce calmul şi relaxarea, făcându-te să uiţi de lumea de afară și ajutându-te să te concentrezi asupra celui de lângă tine.

blank