Procurorii DNA au început urmărirea penală față de un om de afaceri pentru că ar fi transmis unui șef din din ANAF suma de 3 milioane de lei pentru a interveni asupra colegilor săi, astfel încât inculpatul să câștige o licitație de achiziționare a unor produse software, informează Mediafax.

Procurorii din cadrul DNA – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au început urmărirea penală față de un om de afaceri pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și evaziune fiscală săvârșită în formă continuată.

„În perioada ianuarie-februarie 2012, suspectul ar fi remis unui funcționar public cu funcție de conducere din cadrul A.N.A.F. suma de 3.020.588 lei, reprezentând prețul influenței pe care acesta din urmă ar fi exercitat-o asupra colegilor săi cu atribuții în procedura de achiziție, în vederea adjudecării, de către o societate a omului de afaceri, a unei licitații având ca obiect achiziționarea de către instituția publică a unor produse software”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Citeste si...  Mugur Ciuvică a luat FOC după anunțul Parchetului General: 'Augustin Lazăr a satisfăcut-o pe doamna Camelia Bogdan'

Banii ar fi fost remiși prin transfer bancar, în baza unor contracte fictive de prestări servicii
Banii respectivi (reprezentând 20% din valoarea contractului) ar fi fost remiși funcționarului indirect, prin transfer bancar, în contul unei societăți indicată și controlată de acesta din urmă, în baza unor contracte fictive de prestări servicii.

„Pentru a achita comisionul respectiv, suspectul ar fi asigurat înregistrarea în documentele de evidență contabilă a unor cheltuieli nereale în sumă totală 4.993.501 lei (echivalentul a 1.148.838,26 euro), modalitate prin care societatea sa s-ar fi sustras de la plata taxelor către bugetul de stat în valoare totală de 1.997.400 lei (echivalentul a 459.535 euro), reprezentând impozit pe profit și TVA dedusă nelegal”, mai spun procurorii.

licitatie, dna , om de afaceri , dosar penal , functionar anaf, produse software