Panica s-a instalat în curtea PNL după ce viceguvernatorului BNR, Bogdan Olteanu a fost reținut pentru trafic de influență și apoi plasat în arest la domiciliu. Se pare că mita dată de Sorin Ovidiu Vântu ar fi alimentat și conturile de campanie ale PNL la alegerile parlamentare din 2008.
PNL-iștii se tem că cel puțin un greu al partidului din primul eșalon de conducere ar putea ajunge în fața procurorilor pentru a da explicații.

La vremea respectivă Bogdan Olteanu era președintele Camerei Deputaților și unul din exponenții tinerei generații de lideri liberali din care făceau parte Dan Motreanu, Ludovic Orban și Crin Antonescu. Într-o campanie coordonată de primul, Olteanu avea să devină parlamentar de București după alegerile din noiembrie 2008, alături de ultimii doi menționați, dar la limită, beneficiind de procedura de redistribuire a voturilor.

Citeste si...  Cum a reușit Iohannis să împiedice PSD să captureze România

Ori tocmai Motreanu, pe atunci secretar general al partidului, este acum arătat cu degetul de către vechii liberali și s-ar afla și el în vizorul procurorilor, susțin surse din interiorul acestui partid. Actualul prim-vicepreședinte PNL are deja probleme cu justiția, fiind trimis în judecată de DNA pentru spălare de bani, într-un dosar în care este acuzat că a primit 250.000 de euro pentru finanţarea campaniei electorale din 2008.