Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au trimis in judecata o femeie, Youness Amal Vanessa, sub acuzatia de trafic de influenta, dupa ce ar fi primit un miliona de euro pentru a interveni lângă un înalt demnitar în vederea aprobării unor documente ce priveau licențele  IT pentru produse utilizate de către Ministerul Educației Naționale în școli. Cauza va fi judecata de Tribunalul Bucuresti

„În perioada februarie – august 2011, inculpata Youness Amal Vanessa a pretins și ulterior a primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro, promițând că va interveni pe lângă un înalt demnitar în vederea aprobării unor documente ce priveau licențele IT pentru produse utilizate de către Ministerul Educației Naționale în școli.
Documentația respectivă a fost aprobată la data de 06 iulie 2011, independent de presupusele demersuri ale inculpatei, menționate mai sus. Cu toate acestea, inculpata a primit banii pretinși, în două tranșe, printr-un intermediar, astfel:
– suma de 720.621 euro a fost virată în contul unei societăți controlată de Youness Amal Vanessa, exact în ziua în care Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a primit confirmarea oficială a aprobării documentelor respective (14.07.2011), – restul sumei i-a fost înmânată inculpatei în numerar”, transmite DNA.

Citeste si...  In al 13 ceas a apărut scrisoarea disidenţilor din PSD: Demisia lui Dragnea şi alte 18 solicitări

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător, asupra mai multor bunuri imobile (4 terenuri, 6 apartamente, 2 garaje etc.) ce aparțin inculpatei, transmite DNA.