Miron Mitrea, consultantul de campanie al Vioricăi Dăncilă, vede partea plină a paharului după ce Viorica Dăncilă a pierdut votul la moțiunea de cenzură. Înfrângerea din Parlament ar putea să o ajute pe șefa PSD în cursa pentru Cotroceni, crede el. După căderea guvernului, Miron Mitrea a fost chemat de urgență la partid, ca să decidă strategia de regrupare. Radio Europa Liberă România i-a pus câteva întrebări.

„Ce legătură au una cu alta?” a replicat Miron Mitrea, întrebat dacă Viorica Dăncilă rămâne prezidențiabilul PSD și după ce a pierdut votul la moțiune. „Este candidatul partidului la funcția de președinte al României, alegerile sunt una, guvernul e alta, guvernul a pierdut, asta e! Face parte din jocul politic”, a declarat Miron Mitrea.

Întrebat cât de mult încurcă votul de la moțiune campania pentru prezidențiale, Miron Mitrea recunoaște că e greu de spus și preferă să vadă mai întâi sondaje de opinie. „Cred că mai puțin decât se pare, dar sigur, va avea un impact. Vor trebui câteva zile ca să fie digerată noua situație”, crede consultantul Vioricăi Dăncilă. Și adaugă: „Poate dintr-un punct de vedere, e mai bine așa (fără funcție la Palatul Victoria – n.r.). Nu cred că e grav ca o femeie să piardă în fața a șase bărbați, nu e chiar așa de grav. Șase partide ca să bată un partid. Asta e!”, a declarat Miron Mitrea, referindu-se la votul de joi din Parlament.

Citeste si...
Incident! Explozie la o Grădiniță din Brăila!

El spune că atuurile prezidențiabilului PSD rămân cele care au fost și până acum: un om onest, luptător, aproape de oameni, exact ce spune este ea.