Liderul PSRO, Mircea Geoană, susține că are discuții avansate cu foarte mulți parlamentari și are semnale clare că oamenii din coaliția de guvernare nu-l mai doresc pe Victor Ponta. Geoană a precizat că UDMR și părți din UNPR și PC vor veni alături de el și de PNL.

media-142278712917461500

„Am avut discuții destul de avansate, de mâine intrăm într-o discuție mult mai aplicată pe programul de guvernare (…) Este necesară o schimbare de filosofie a Codului Fiscal. Avem o disproporție între taxarea muncii și taxarea capitalului (…) Această reechilibrare între impozitarea capitalului și a muncii este pentru mine, ca om de stânga, unul dintre elementele de identificare (…)Cea mai mare greșeală pe care ar putea să o facă și Klaus Iohannis și PNL ar fi să facă o majoritate pentru un an și un pic, pentru că riscul este ca, în câteva luni de zile, să intrăm în febra campaniei electorale din 2016, pentru locale. Dacă nu dăm o perspectivă clară, și cheia e la președinte, pune prim-ministru acum și în 2016. A doua condiție este o majoritate care să dureze mai mult decât câteva luni de zile și, a treia, este ca oamenii care vor merge, în Guvern, și este ultima șansă pentru România. Dacă Doamne ferește și Guvernul viitor va fi la fel de găunos, România intră într-o stare de pericol, la adresa securității naționale (…) De aceea cred că, în mâinile noastre, stă soarta și viitorul României. Eu aștept de la PNL să spună explicit cu cine dorește să facă majoritatea. Eu nu sunt Gabi Oprea, partid balama”, a declarat Mircea Geoană.

Președintele PSRO consideră că în clipa în care vor „da un răspuns mai clar, privind cine nu va fi în viitoarea majoritate, lucrurile vor fi mai simple în Parlament”.

„Adevărata zonă de unde vor veni, alături de mine și de colegii mei, mulți parlamentari, organizații întregi, vor fi de la PSD și de la UNPR (…) Există discuții avansate cu mulți. După Consiliul Național, din acest weekend, de la PSD, în care mulți colegi de la PSD își pun speranța că PSD este transformabil, că va exista o analiză a motivelor profunde ale pierderii alegerilor prezidențiale, eu le-am spus: ‘haideți să așteptăm până pe 20-21 martie, dar dacă veți vedea atunci exact ce am văzut și până acum, mimarea democrației’… Dacă până și de copilul ăla, Ivan, ți-a fost frică, Victore. Șova a fost dat afară ca să pară ca un pachet mult mai robust, a fost din filmul respectiv. Dacă de Ivan ți-e frică, ce să mai faci? Cei care sunt în PSD, cei din UNPR, PC sunt oameni pe care îi cunosc, nu vorbesc de partid, de oameni din interiorul partidului, vor fi mulți oameni care vor veni alături de mine. Ce trebuie să facă PNL este să definească cât mai repede conturul viitoarei majorități și să spunem: ‘în viitoarea majoritate, vor avea loc PSRO, PNL și UDMR’ și, în clipa în care vom da un răspuns mai clar, privind cine nu va fi în viitoarea majoritate, lucrurile vor fi mai simple în Parlament”, a declarat președintele PSRO.

Citeste si...
Victor Ponta, întâlnire cu Hollande, la Paris