Poetul Mircea Dinescu susţine că a cerut să fie şters dintre membrii fondatori ai Grupului pentru Dialog Social, după gafa făcută de Radu Filipescu care i-a acordat premiul GDS pentru 2018, procurorului-general al României, Augustin Lazăr.

”Domn’e, ştii cum e, ctitorii de biserică sunt trecuţi de obicei în stânga sau în dreapta uşii. GDS-ul asta s-a născut imediat după ’90, împreună cu Andrei Pleşu şi mai erau vreo doi-trei prieteni, am zis că fac o instituţie cum nu a mai fost în România, oameni deştepţi care dialogheaţă cu restul lumii, despre dramele Românilor. Şi s-a transformat în ceva absolut jalnic acest Grup pentru Dialog Social, sunt absolut siderat ce s-a putut întâmpla, e o vorbă – să te ferească

Dumnezeu de prostia oamenilor deştepţi! – şi mai are Caragiale o vorbă – Monşer’ lasă să moară proştii – că GDS-ul a murit săptămâna aceasta. Eu îl simpatizam pe acest domn, Radu Filipescu, până l-am auzit la două posturi de televiziune – Domne’, nu el nu a făcut rău (Augustin Lazăr – n.r.), că Securitatea – cum e posibil, un om care a suferit să aibă după 30 de ani îngăduinţe din astea jlnice, după părerea mea. N-ar fi nicio problemă să-l laşi să trăiască, dar să-i dai şi un premiu, pentru ticăloşie, pentru că asta este un premiu pentru ticăloşie. Şi i-a mai aruncat şi ăsta în ridicol, zicând că el dă premiul lui Iulius Filip şi tuturor deţinuţilor politic. E de necrezut aşa ceva”, a încheiat poetul Mircea Dinescu.

Citeste si...
În dosarul Microsoft, Pinalti primea banii în sacoșe, chiar la Parlament

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.