Update 11.48 – Tribunalul Constanţa a decis, vineri, că Mircea Băsescu va rămâne în arest preventiv, respingând astfel cererea acestuia de arest la domiciliu.

mircea-basescu-si-marian-capatana-raman-in-arest-preventiv-269175
Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, trimişi în judecată în dosarul privind mita primită de la familia lui Bercea Mondial, rămân în arest preventiv, a decis, vineri, Tribunalul Constanţa, care a respins astfel cererile acestora de înlocuire a măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu.

Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa în termen de 48 de ore de la comunicare.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţănă au fost aduşi, vineri dimineaţă, la Tribunalul Constanţa, care a luat în discuţie, în aceeaşi şedinţă, solicitările acestora de înlocuire a măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu.

Mircea Băsescu le-a spus magistraţilor că vrea să fie lăsat în arest la domiciliu pentru a putea să studieze şi el dosarul şi pentru a se putea apăra.

„A spus (Mircea Băsescu – n.r.) că doreşte să fie lăsat în libertate, să fie lăsat în arest la domiciliu pentru a putea să studieze şi el dosarul şi pentru a se putea apăra”, declara, la ieşirea din Tribunalul Constanţa, Nelu Taşcă, unul dintre avocaţii lui Mircea Băsescu.

Mircea Băsescu a ajuns vineri dimineaţă la Tribunalul Constanţa, unde se judecă cererea sa de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Acţiunea are loc după ce măsura controlului judiciar solicitată de avocatul fratelui preşedintelui a fost respinsă.

Tot la Tribunalul Constanţa este şi Marian Căpăţână, care a depus şi el cerere să fie judecat în stare de arest la domiciliu.

De această dată, cei doi nu au mai fost aduşi cu aceeaşi dubă, aşa cum sa întâmplat anterior.

Mircea Băsescu a fost reţinut pe 19 iunie de procurorii anticorupţie, după ce a fost audiat în dosarul în care fiul lui Bercea Mondial îl acuză de trafic de influenţă.

Marian Căpăţână, cel care ar fi intermediat mita, a fost şi el reţinut.

Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Citeste si...
Român, împușcat mortal lângă Paris. Polițistul, scos basma curată.