Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă

 Basescu ramane arest

În urmă cu doar câteva momente s-a anunţat decizia Curţii de Apel, care a respins contestaţiile depuse de avocaţii lui Mircea Băsescu şi ai lui Marian Căpăţână faţă de măsura preventivă dispusă în dosarul traficului de influenţă ce ar fi fost făcut pentru ca interlopul Bercea Mondial să scape de închisoare.

Mircea Băsescu a ţinut să precizeze „Sunt nevinovat”, când a ajuns la proces, adus fiind cu duba.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Tașcă, a declarat joi la ieșirea de la DNA, unde au fost audiați martori în dosarul în care a fost arestat clientul său, că ceea ce a auzit denigrează întreg sistemul de justiție.

„Ce am auzit astăzi denigrează întreg sistemul de justiție de la vârf și până la cele mai mici niveluri. (…) O să vedeți acest lucru când o să aveți acces la declarațiile de martori”, a afirmat el.

Mircea Băsescu şi Marian Căpățână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului.

Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti care a dispus arestarea a arătat, în motivare, că înregistrările în care apar Mircea Băsescu și Marian Căpățână, puse la dispoziție procurorilor de familia lui Bercea Mondial, sunt legale, chiar dacă ele au fost contestate de cei doi, şi pot reprezenta mijloace de probă în dosar.

„Susţinerile apărării, în sensul inadvertenţelor de natură a releva lipsa de autenticitate şi caracterul posibil contrafăcut al înregistrărilor, nu se bazează pe elemente faptice ori concrete care să contureze o îndoială veridică asupra caracterului autentic sau complet al acestora. De altfel, pe parcursul cercetărilor în cauză se poate proceda la verificarea acestui caracter, în măsura în care se va aprecia ca fiind utilă, pertinentă şi concludentă o probă ştiinţifică care să aibă un asemenea obiectiv”, a arătat judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București care a decis arestarea lui Mircea Băsescu și a lui Marian Căpățână.

Cei doi, alături de Bercea Mondial şi de fiul acestuia, Florin Anghel, au fost duşi joi la DNA, pentru audieri în acest dosar. În acelaşi scop a venit la DNA fiica interlopului, Izaura Anghel. Cu acest prilej, Bercea Mondial şi fiica sa au reluat, în faţa procurorilor, acuzaţiile conform cărora ar fi ajuns sume de bani la şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi la preşedintele ICCJ, Livia Stanciu, au declarat surse judiciare.

Pe de altă parte, în urma unei plângeri făcute de Mircea Băsescu, ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, a fost trimis în judecată pentru şantaj cu circumstanţe agravante, în stare de recidivă, în timp ce fiica interlopului, Izaura Anghel, și fratele ei minor, Grinică Ion Anghel, au fost deferiţi justiţiei pentru şantaj cu circumstanţe agravante. În același dosar a fost trimis în judecată și Florin Anghel, fiul cel mare al lui Bercea Mondial, pentru trei infracţiuni concurente de şantaj, dintre care una în stare de recidivă, în timp ce mama acestuia, Fănica Anghel, a fost deferită justiţiei pentru şantaj.

 

Citeste si...  IPOTEZĂ ŞOC: Iată cine ar fi de fapt Gioconda, femeia misterioasă din tabloul lui Leonardo da Vinci