Life, Stiri

MIRACULOS!! Vinul roşu ne menţine mai tineri şi mai sănătoşi!

vin-rosu

Vinul rosu contine un ingredient specific care combate îmbătrânirea prematură şi ne fereşte de unele boli. Aceasta substanta creeaza un mecanism de apărare al organismului, astfel sunt protejate celulele de distrugere.

Acest ingredient secrect este resveratroulul, un compus organic gasit in nuci, struguri si in alte diferite plante. Potrivit descopera.ro, acesta este cunoscut si pentru proprietatile lui care ajuta la scaderea riscului de boli cardiovasculare.

De ce sunt francezii mai sanatosi decat unii europeni care nu prea consuma vin? E simplu:  francezii consuma foarte mult vin si, in ciuda faptului ca au o alimentatie bogata in grasimi, reusesc cu ajutorul acestei bauturi sa se mentina mai sanatosi.

Resveratrolul, aceasta substanta gasita in vin, imită o moleculă care se găseşte în mod natural în corpul nostru şi care, dacă este activată, poate reduce stresul şi opreste distrugerea celulelor şi a ADN-ului, care duc la îmbătrânire şi provoacă diferite boli.
Pe de alta parte, in California a fost recent realizat un studiu de cercetatorii de la Scripps Research Institute din La Jolla, care dezvaluie si secretul acestui ingredient: acesta actioneaza precum un aminoacid care se gaseste in corpul nostru, numit tirozina, chiar si cand este consumata o cantitate foarte mica de vin.
Cand tirozina activeaza, enzimele TyrRS intră în nuclerul celulelor şi le protejează. Astfel vor fi activate mai multe gene de protecţie, inclusiv gena anti-cancer p53, care distruge tumorile, dar şi genele responsabile de longevitate.
Unul dintre autorii studiului, si anume Matthew Sajish, sustine ca nu este nevoie de o cantitate mare pentru a se vedea efectele. El spune ca pentru acest studiu a fost folosita o cantitate de o mie de ori mai mica decat se credea a fi minimul pentru a se obtine un efect.

De ce vin rosu si nu vin alb? Vinul roşu conţine mai mult resveratrol comparativ cu vinul alb, pentru că în timpul fermentării cojile de struguri sunt lăsate mai mult timp în vin.  Totodata,  cercetatorii sustin ca persoanele care consuma vin rosu in cantitate moderata vor fi mult mai sanatoase pe parcursul vietii.

blank