În fiecare an, mii de creştini romano-catolici merg la slujba religioasă din Catedrala din Napoli unde este păstrat sângele sub formă de pudră al sfântului Gennaro, un martir din secolul al IV-lea. Sfântul a devenit patronul oraşului Napoli, despre car se ştie că este unul dintre fiefurile mafiei italiene. 

Papel-de-Parede-papa-francisco-acenando-feliz-35151

Sâmbătă, minunea s-a întâmplat. Când Arhiepiscopul de Napoli, Crescenzio Sepe i-a dat Papei Francisc relicva să o sărute, sîngele închis în aceasta s-a lichefiat pe jumătate, scrie focus-fen.net. „Sângele s-a lichefiat pe jumătate, ceea ce arată că Sfântul Gennaro îl iubeşte pe Papă, dar şi oraşul Napoli”, a spus Crescenzio Sepe.

Papa Francisc, despre care se ştia că vorbeşte fără ocolişuri, a spus încă că „Episcopul (de Napoli, n.r.) tocmai a spus că sângele s-a lichefiat pe jumătate. Aceasta înseamnă că sfântul ne iubeşte doar pe jumătate. Mai trebuie să ne învrednicim, pentru a cîştiga deplina iubire a sfântului.”

În ultimii 600 de ani, Sfântul Gennaro a fost evocat şi de câte 18 ori pe an şi se spune că, ori de câte ori sângele sfântului nu se lichefiază, se întâmplă câte o nenorocire. De pildă, între 1527 şi 1528, sângele sfântului nu s-a lichefiat şi a izbucnit o epidemie cumplită de ciumă. În 1959, când ăiarăşi sângele nu s-a lichefiat, a fost foamete, iar în 1833, a izbucnit o epidemie de holeră. Ân 1944, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, s-au declanşat bombardamentele.

Sfântul Gennaro, un episcop roman în vremea respectivă, a fost decapitat în urma persecuţiilor creştinilor, sub domnia Împăratului Diocleţian, în anul 305.

Citeste si...  Papa Francisc: Nimeni nu poate folosi religia pentru a justifica violenţă