Ministrul Muncii, vicepreşedintele PSD Rovana Plumb, afirmă că majorarea salariului minim este o măsură „corectă şi absolut necesară pentru România”.

ministrul-muncii-majorarea-salariului-minim-o-masura-corecta-si-absolut-necesara-pentru-romania-287069

„În România, există încă decalaje majore de ordin social, iar măsurile de dreptate socială luate de Guvernul Ponta au rolul de a reduce aceste inegalităţi şi de a crea o societate inclusivă. În această logică, a fost luată şi decizia de a mări treptat salariul minim. Astfel, de la 1 ianuarie 2015, acesta va creşte de la 900 de lei la 975 de lei, iar în luna iulie va ajunge la 1050 de lei”, precizează Rovana Plumb, potrivit unui comunicat de presă al PSD, remis miercuri agenţiei Agerpres.

Ministrul Muncii adaugă faptul că, în negocierile purtate cu FMI, Guvernul a reuşit să „impună” această măsură, care „va ajuta economia pe termen lung”.

„Majorarea salariului minim, în ultimii ani, a venit şi pe fondul creşterii salariului mediu, rezultată din evoluţiile economice pozitive. Salariul minim reprezintă un standard minimal şi o formă de protecţie şi respect pentru cetăţeni. În definitiv, este o măsură corectă, care este aplicată de mai multe ţări din Uniunea Europeană. Inclusiv Germania a aprobat în vara acestui an introducerea salariului minim. Nu împărtăşesc deloc opiniile celor care consideră că salariul minim nu ar trebui majorat. Dimpotrivă, cred că aceasta este o măsură care va ajuta economia pe termen lung”, mai spune ministrul social-democrat, potrivit sursei amintite.

Citeste si...  Viata sexuala in cuplu: 7 ponturi sa-ti stimulezi dorinta si sa-ti faci partenerul fericit