Majorare pensii 2021. Ministrul Muncii a anunţat, marţi, că îşi doreşte indexarea pensiilor în luna septembrie. Raluca Turcan a precizat că a cerut o creştere importantă a pensiilor.

Majorare pensii 2021. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, marți, că dorește indexarea pensiilor cu rata inflației din luna septembrie și totodată a precizat “evident că ministrul Muncii cere mai mult”.

Majorare pensii 2021. Raluca Turcan: Doresc indexarea pensiilor în luna septembrie

„Eu doresc indexarea pensiilor în luna septembrie. Evident că ministrul Muncii cere mai mult. Am cerut o creștere importantă a pensiilor. Pe de altă parte, e evident că trebuie să ținem deficitul la 7,1 – 7,4% și trebuie să facem eforturi cu toții. O să anunțăm cu cât vom putea crește propriu-zis pensiile”, a afirmat Raluca Turcan, potrivit Digi24.

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu a fost reticent în a anunța o majorare a pensiilor în 2021, spunând că acestea deja au fost mărite deja în 2020, pensiile din 2021 fiind mai mari decât anul trecut.

„Pensiile vor fi mai mari ca anul trecut, deci anul acesta punctul de pensie este mai mare ca anul trecut. Pensiile au crescut 14%. Asta înseamnă că anul acesta, deja începem anul cu cheltuieli mai mari cu pensiile de aproape 9 miliarde de lei de la începutul anului, aproape 1% PIB trebuie să găsim acești bani”, a declarat Cîțu.

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, luni, că nu există un acord în privința înghețării punctului de pensie de către Guvern, afirmație prin care îl contrazice pe prim-ministrul Florin Cîțu. Vicepremierul Kelemen Hunor a precizat că va exista o creștere a pensiilor împărțită pe patru ani de zile.

Întrebat dacă susține înghețarea pensiilor în 2021 și dacă s-a discutat în coaliția de guvernare acest subiect, liderul UDMR Kelemen Hunor a răspuns: „Nu s-a discutat niciun moment așa ceva. Va exista așa cum este în programul de guvernare o creștere împărțită pe patru ani de zile. De înghețare nu am vorbit niciun moment. Nu există niciun acord pe înghețarea pensiilor. În programul de guvernare și în discuțiile de dinainte de a forma Guvernul, noi am luat un angajament că pensiile vor crește 4 ani de zile, în acel procent de 40 și ceva la sută, cum este în lege, nu într-un an, doi”.

„Nu am discutat și nu există un acord pentru înghețarea pensiilor. Punct.”, a completat Kelemen Hunor.

În schimb, Kelemen Hunor susține eliminarea tuturor pensiilor speciale.

Citeste si...
Incredibil! Gilles Beyer fosta campioană la patinaj artistic își acuză antrenorul că a violat-o