Ministrul Justiției anunță dotări în premieră pentru instanțele din România. Tudorel Toader susține că modernizarea instanțelor va servi unei mai bune comunicări între justițiabili și instanțe, aducând tribunalele din România la standarde impuse de Uniunea Europeană.

„Dotarea fiecărei instanțe de judecată cu terminale interactive de tip kiosk.

Ministrul Justiției , dupa ce a eliberat puscariasii, spune ca va moderniza instantele :

Ministerul Justiției a inițiat procedura de achiziție publică pentru dotarea instanțelor de judecată cu un număr de 237 de terminale interactive de tip kiosk.

Echipamentele care vor fi achiziționate vor asigura o dotare unitară la nivelul tuturor instanțelor cu acest tip de echipamente moderne.

Până la acest moment, unele dintre echipamentele existente au fost scoase din uz ca urmare a uzurii tehnice și morale, precum și a costurilor de mentenanță crescute. Astfel, la momentul actual dotarea instanțelor la nivel național cu asemenea echipamente de informare este neunitară.

Citeste si...  Mircea Băsescu nu ştia că Bercea Mondial are peste 120 de dosare penale?!

Utilizarea cu regularitate în procesul de informare a justițiabililor prezenți la sediul instanței a acestei „interfețe” digitale va duce pe de-o parte la o informare calitativ superioară a acestora, iar pe de altă parte va degreva personalul instanței responsabil cu interacțiunea cu publicul, care își va putea concentra efortul spre alte activități specifice interne.

În acest context, în scopul facilitării comunicării dintre justițiabili și instanțe, se vor constitui centre de informare (similare celor existente în instanțele din statele UE) care vor conține materiale despre principalele proceduri judiciare, precum și cu privire la principalele evoluții normative”, scrie Tudorel Toader pe Facebook .