Ministrul german al Justiției, Katarina Barley, a declarat marți că este dezamăgită de planul prim-ministrului britanic Theresa May pentru Brexit și a sugerat că cea mai bună variantă ar fi organizarea unui nou referendum, relatează Reuters.

Ministrul german al Justiției propune un nou referendum pentru Brexit Theresa May a propus luni Parlamentului britanic să încerce să obțină anumite concesii de la Uniunea Europeană în ceea ce privește problema graniței cu Irlanda de Nord, în încercarea de a trece peste impasul creat de respingerea acordului negociat cu reprezentanții UE.

„Da, sunt dezamăgită. Nu acesta este modul prin care putem avansa”, a declarat Barley într-un interviu pentru Radio Deutschlandfunk. Ministrul german consideră că Theresa May a ratat o oportunitate importantă prin care putea obține susținerea parlamentarilor.

Citeste si...  Carmen Brumă, întro poză pe blanita

Katarina Barley, care are atât cetățenie germană cât și britanică, a transmis că acordul negociat nu va fi schimbat, dar situația s-ar putea schimba dacă Marea Britanie ar organiza un nou referendum pe tema Brexit.

Michael Roth, ministrul german pentru Afaceri Europene, și-a exprimat de asemenea dezamăgirea față de discursul prim-ministrului britanic de luni: „Unde este planul B?”, a declarat acesta într-un mesaj pe Twitter.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat sâmbătă că va face tot ce îi stă în putință pentru a evita ieșirea Marii Britanii din UE fără un acord.

Ministrul de Externe belgian, Didier Reynders, a anunțat marți că Uniunea Europeană încă așteaptă propuneri pentru Brexit din partea Marii Britanii.