Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a făcut o declaraţie surprinzătoare în presa poloneză: România ar putea trece la euro în 2022, informează Reuters. Afirmaţia vine la doar o zi după ce şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România a declarat că nu se poate vorbi de aderarea la zona euro înainte ca România să finalizeze reformele structurale la care s-a angajat.
România ar putea adera la zona euro în 2022, pe măsură ce veniturile celor mai săraci cetăţeni vor creşte, a declarat Teodor Melescanu citat de Reuters.

„Deja îndeplinim toate cerinţele formale, ne-am putea alătura chiar mâine uniunii monetare. Dar ne temem că ar avea un efect negativ asupra celor mai săraci, mai ales asupra pensionarilor”, a spus Meleşcanu pentru cotidianul Polish Rzeczpospolita.
„Cred că vom adopta moneda euro peste 5 ani, în 2022”, a spus Meleşcanu.
Cu doar o zi mai devreme, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene, Angela Filote, a declarat că România nu a finalizat reformele structurale la care s-a angajat, considerate extrem de importante, şi nu poate vorbi de aderarea la zona euro înaintea finalizării acestora.

Citeste si...
Episcopul Ignatie al Hușilor a tinut o predica despre referendum in care sustine ca ”ura față de un partid” a fost mai intensă decât ”dragostea față de familie”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.