Ministerul Sănătății a publicat, vineri, documentul în baza căruia s-a emis avertizarea privind calitatea apei potabile din București.

„Urmare a speculațiilor lansate în spațiul public, Ministerul Sănătății face publică informarea transmisă de Direcția Sănătate Publică a Municipiului București primită în seara de 30 ianuarie 2019 în baza căreia ministrul Sănătății, Sorina Pintea a luat decizia de a informa cetățenii privind calitatea apei din municipiul București și de a transmite recomandările sprecialiștilor în sănătate publică referitor la consumul de apă din rețeaua publică. Ministerul Sănătății veghează la asigurarea sănătății publice și va informa întotdeauna populația corect și transparent, cu privire la subiectele legate de asigurarea sănătății publice”, se arată în comunicatul de presă al ministerului.

Citeste si...  Control la Spitalul de Arși după moartea unui miner

Pe 30 ianuarie, ministerul a emis o „avertizare privind calitatea apei potabile în Capitală”.

„Pana la obținerea rezultatelor finale ale probelor prelevate, specialiștii recomanda locuitorilor Capitalei ca apa din rețeaua publica sa nu fie folosita pentru băut, prepararea hranei sau în igiena personală”, a transmis Ministerul Sănătății.