Featured, International

Milioane de oameni, înspăimantați că vor muri de foame, nu de coronavirus

Milioane de oameni din India trăiesc sub limita sărăciei și se tem că vor muri de foame, din cauza restricțiilor impuse de stat pe fondul pandemiei de COVID-19.

Deutsche Welle a filmat sute de oameni care căutau hrană la o groapă de gunoi din New Delhi. ”De câteva zile, mănânc ce găsesc aici”, a spus unul dintre aceștia.

După ce guvernul a decis ca întreaga populație de 1,3 miliarde de oameni să intre în carantină, marile orașe au devenit pustii.

Muncitorii rămași fără loc de muncă se înghesuie spre satele lor de origine și formează aglomerări uriașe. Ei riscă să ducă virusul și în comunitățile rurale.

”O să murim oricum. Fie de foame, fie de coronavirus. În condițiile astea, e mai bine să revin în satul meu. Măcar acolo rudele ne vor putea îngropa cu demnitate”, a spus unul dintre cei aflați pe drum.

”Aveam o viață bună. Brusc, eu și copiii am rămas fără serviciu. Totul s-a închis. Nu se poate trăi așa. Ce o să mâncăm?!”, a spus o femeie rămasă fără nicio sursă de venit.

În întreaga lume, pandemia de coronavirus ar putea arunca în sărăcie o jumătate de miliard de persoane, a avertizat joi organizaţia de caritate Oxfam.

Musulmanii sunt atacați în India

Pe lângă sărăcie, în India s-au înmulțit și conflictele religioase. Mai mulți musulmani au fost atacați în întreaga țară pentru că ar fi adus coronavirusul în India, scrie New York Times.

Declarațiile oficialilor au contribuit la izbucnirea conflictelor. Ministrul Sănătății a dat vina pe un seminar islamic, iar mai mulți membri ai partidului care se află la guvernare au vorbit despre ”bombe umane” și ”corona jihad”, mai scriu jurnaliștii americani.

The Indian Express a relatat mai multe dintre cazuri. Câțiva tineri musulmani care împărțeau alimente celor săraci au fost atacați cu bâte de cricket. Iar într-un sat din apropiere de New Delhi, un tânăr aproape că a fost linșat de localnici, care l-au învinuit că face parte dintr-o conspirație care dorește răspâdirea virusului.

 

blank