Miliardarul George Soros a declarat că se opune vehement Brexit-ului din respect si dragoste față de Marea Britanie. 

 

”Experiența arată că referendumurile duc adesea la decizii eronate. Incitați de agitatori fără scrupule, oamenii le folosesc pentru a-și exprima nemulțumirea cu starea prezentă a lucrurilor, mai mult decât să se gândească la consecințe. Dacă condițiile sunt nesatisfăcătoare, nu înseamnă că ele nu se pot înrăutăți. Aceasta s-a întâmplat în Marea Britanie”, este de părere omul de afaceri. 

Atât Marea Britanie, cât și Europa pierd, spune Soros.

”Din punct de vedere politic, fără Marea Britanie, abilitatea Europei de a apăra și promova valorile democrației va slăbi. Europa va suferi în absența presiunii puse de Marea Britanie pentru reformele instituționale necesare. Din punct de vedere economic, Europa va pierde a treia sa economie ca mărime și cel mai puternic sprijinitor al politicilor economice liberale.

Citeste si...  Marea Britanie a primit unda verde sa opreasca Brexit-ul

Marea Britanie, separată de Europa, va pierde mult din influența sa globală. Marea Britanie va suferi din punct de vedere economic pentru că integrarea cu succes în Europa, timp de 45 de ani, va porni în direcția opusă. Divorțul este un proces foarte distructiv; nu există divorț amicabil. Este o iluzie să se creadă că separarea economică poate fi realizată în numai doi ani. Va lua cel puțin cinci ani și poate mult mai mult. Acest proces va schimba Marea Britanie și Europa din prieteni în dușmani, cel puțin în perioada de tranziție. Înainte de referendum, Marea Britanie o ducea mai bine, economic, decât restul Europei. Dar acest lucru s-a inversat, cu economiile continentale depășind, în timp de Marea Britanie rămâne în urmă”, mai precizează acesta.