Zeci de mii de persoane manifestă sâmbătă în mai multe orașe din provincie în semn de omagiu față de cele 17 victime ale atacurilor care au îndoliat Franța în ultimele zile, afirmă surse din poliție citate de AFP.

screenshot-1

La Pau, în dus-vestul țării, cel puțin 30.000 de persoane, potrivit poliției, s-au adunat pentru un marș al tăcerii. „Este o formidabilă mișcare populară. Este frumoasă, semnificativă și foarte prețioasă”, a declarat primarul de centru François Bayrou, scrie Agerpres.ro.

Marșul s-a derulat de-a lungul centrului orașului, coloana având în frunte o mare banderolă cu mesajul „Nous sommes tous Charlie” ținută de liceeni. La rândul ei, primăria a organizat „un picnic al fraternității și al comuniunii culturilor”.

La Orleans, în centrul țării, peste 22.000 de persoane, au defilat în semn de omagiu față de victimele atentatului de la redacția Charlie Hebdo, soldat cu 12 morți, dintre care șapte ziariști, a indicat poliția. Mai multe personalități politice locale au fost prezente la eveniment, unde pe o banderolă uriașă se putea citi mesajul „Je Tu Il Elle, nous sommes tous Charlie” (Eu, tu, el, ea, suntem cu toții Charlie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.