Mii de participanti la manifestatiile Vestelor galbene au fost condamnate în Franţa, dintre cele peste 8.700 reţinute, de la începutul mişcării de protest sociale a ”vestelor galbene”, pe 17 noiembrie, a anunţat duminică ministrul francez al Justiţiei Nicole Belloubet, relatează AFP., potrivit Agerpres.

”Din cele 2.000 de hotărâri judecătoreşti care au avut loc deja, 40% sunt condamnări la închisoare şi 60% sunt alte tipuri de sancţiuni, de exemplu muncă în folosul comunităţii, pedepse cu suspendare etc.”, a precizat Nicole Belloubet pentru postul BFMTV.

„Aproape 1.800 de persoane arestate la demonstraţii, care au loc în fiecare sâmbătă de peste patru luni în Franţa, urmează să fie judecate”, a spus dna Belloubet.

Citeste si...
Emmanuel Macron s-a săturat de violenta Vestelor galbene si anuntă masuri dure

Ea a salutat măsurile de securitate puse în aplicare pentru a supraveghea protestele de sâmbătă, care, după daunele comise pe Champs-Elysées la Paris pe 16 martie, nu au mai condus la evenimente de amploare în capitala franceză.

Confruntat cu violenţe şi cu un climat social şi politic exploziv, guvernul francez a demis săptămâna trecută înalţi ofiţeri de poliţie, între care prefectul poliţiei din Paris. De asemenea, guvernul a interzis demonstraţii în anumite zone, cum ar fi Champs Elysees sau cartiere din Bordeaux (sud-vest) şi Nisa (sud-est) şi a decis să majoreze amenzile pentru participarea la o manifestaţie interzisă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.