Anunţ halucinant venit chiar înaintea Paştelui. Încă o ţară civilizată a luat o decizie ciudată. A legalizat marijuana. Totul se va întâmpla în Canada începând cu anul viitor. Guvernul a promovat două proiecte de lege care au rolul de a reglementa legislația până la acea dată. Astfel, Canada devine prima țară, membră a G7, care legalizează complet consumul de marijuana în scop recreațional, potrivit The Guardian.

Datele oficiale arată că cetățenii canadieni, peste 20% dintre tineri și aproximativ 30% dintre adulți, continuă să consume marijuana, în ciuda faptului că, în prezent, acest lucru e interzis de lege. Un parlamentar canadian, fost șef al Poliției din Toronto, unul dintre cei care se împlică în promovarea proiectelor de lege spune că aceste valori sunt unele dintre cele mai mari din lume.

Citeste si...
75 de kilograme de MARIJUANA AFRICANĂ, ascunse între FRUCTE EXOTICE

În proiect se arată că marijuana va fi legală începând cu 1 iulie anul viitor. Guvernul federal a stabilit că cei care cumpără trebuie să fi implinit vârsta de 18 ani. Provinciile canadiene pot însă stabili și alte criterii, conform europafm.ro. De anul viitor, se vor putea vinde legal, în primă fază, canabisul uscat și verde și uleiul de cannabis și abia apoi produse care conțin acest drog. Canadienii vor avea voie să crească cel mult 4 plante și vor putea avea asupra lor lor cel mult 30 de grame de cannabis.