IT&C

Mii de credincioşi sunt așteptați să participe la procesiunea de la Biserica Icoanei

Mii de credincioşi sunt așteptați și mâine, duminică, 1 martie a.c.  începând cu ora 10.00 la Biserica Icoanei pentru a participa la pelerinajul din jurul Parcului Icoanei și slujba de sfințire a icoanelor, organizate cu ocazia sărbătoririi Duminicii Ortodoxiei, desfăşurată sub genericul “Icoana – Fereastră spre Dumnezeu”.

inviere

          După oficierea Sfintei Liturghii la Biserica Icoanei, săvârșită de către Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, credincioșii vor pleca în pelerinaj la sfârșitul căruia, icoanele pe care le vor purta vor fi sfințite. 

Programul manifestărilor de duminică, 1 martie este următorul:

– 10.00 – 12.00 Sfânta Liturghie la Biserica Icoanei săvârșită de către Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor,

– 12.00 – 13.30 Deplasarea credincioșilor spre Parcul Grădina Icoanei, unde se vor uni cu credincioșii tuturor parohiilor care participa la procesiune,

– 13.30 – 14.15 Pelerinajul ”Icoana – fereastră spre Dumnezeu” se va desfășura în jurul parcului Grădina Icoanei.

       Se înconjoară Parcul Icoanei cu opriri și rostiri de ectenii.

– 14.15 – 15.00   Slujbă de sfințire a icoanelor purtate de credincioși, săvârșită de către Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor,

– Rostirea Mărturisirii de Credință (Crezul),

– Alocuțiunea rostită de domnul Primar Neculai Onțanu,

– Cuvânt de folos rostit de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor,

 – 15.00 – 15.15  Revenirea credincioșilor în curtea Bisericii Icoanei și încheierea manifestării.

Manifestările religioase reunesc 44 de parohii şi mânăstiri din sectorul 2 şi sunt organizate de Arhiepiscopia Bucureştilor,  Protoieria 2 Capitală şi Primăria Sectorului 2 şi se bucură de înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

 În cadrul acestor manifestări, joi, 26 februarie a.c. au fost aduse la Biserica Icoanei din sectorul 2, Sfintele Moaște în mărime naturală ale lui Grigorie Decapolitul  de la Mânăstirea Bistrița din judeţul Vâlcea.

Prima duminică din Postul Sfintelor Paşti a fost instituită de către Sinodul de la Constantinopol (843) ca sărbătoare a Ortodoxiei, pentru a sublinia biruinţa dreptei credinţe asupra iconoclasmului (erezie care susţinea că sfintele icoane nu trebuie cinstite) şi, în general, asupra tuturor ereziilor.

           Aflându-se în acest an la cea de a opta ediţie, manifestarea cultural – religioasă de o înaltă încărcătură spirituală vine în întâmpinarea credincioşilor, a celor ce îşi simt sufletul aproape de Dumnezeu şi de Biserică şi a celor pentru care credinţa şi valorile morale primează cu adevărat.

blank