Primarul ales Nicușor Dan califică posibilitatea ca Mihail Neamțu să devină al treilea viceprimar al Capitalei drept o „știre care nu are niciun fel de fundament”. Mihail Neamțu, vicepreședinte PMP, declararse că este propunerea Partidului Mișcarea Populară pentru funcția de viceprimar, ceea ce ar necesita înființarea unui nou post, deoarece Bucureștiul are doar doi viceprimari.

„În acest moment, noi funcționăm după o lege, Codul Administrativ, și Codul Administrativ spune că Primăria Capitalei are doi viceprimari și protocolul semnat de PNL și USR-PLUS vorbește de un viceprimar de la PNL și un viceprimar de la USR-PLUS. PNL și l-a desemnat pe Sebastian Bujduveanu acum câteva zile, USR-PLUS și l-a desemnat încă de acum câteva luni pe Vlad Voiculescu. Deci, pe ceea ce înseamnă viceprimari, discuția este închisă”, a declarat Nicușor Dan joi la RFI.

Primarul ales Nicușor Dan a mai precizat că ar dori o alianță cu PMP, pentru consolidarea majorității în Consiliul General al Capitalei.

„În ceea ce privește majoritatea din Consiliul General, aici știți că sunt 55 de consilieri, majoritatea simplă este de 28 de consilieri. PNL și USR PLUS au împreună 29 de consilieri, deci cu unul mai mult decât majoritatea. PMP are cinci consilieri și da, mi-aș dori ca în majoritatea care va guverna Consiliul General să facă parte și PMP-ul, dar asta este o decizie pe care trebuie să o ia împreună, după ce este stabilită definitiv componența Consiliului General, e o decizie pe care s-o ia împreună consilierii celor trei partide. Mi-aș dori să fie și PMP-ul, din două motive. Unul: pentru a avea o majoritate mai largă, care să preîntâmpine absențe sau incidente, care pot să apară oricând. Doi: pentru că împreună cu PMP-ul putem să avem majoritatea și la Consiliul Local al Sectorului 5, singurul la care în momentul ăsta PNL și USR PLUS nu pot să facă singuri majoritatea”, precizează primarul ales al Bucureștiului.

Mihail Neamțu: „Sunt propunerea PMP pentru viceprimar al Bucureștiului”

Citeste si...
Incăierare între interlopi, intr-un hipermarket din Baia Mare

Mihail Neamțu, vicepreședinte PMP, a declarat că este propunerea Partidului Mișcarea Populară pentru funcția de viceprimar care coordonează instituțiile de cultură ale Primăriei Capitalei.

„Decizia este a celor care fac deja majoritatea și decizia pe care o va lua PNL și USR. În cazul în care va fi cooptat un membru PMP din Consiliul General, va consolida majoritatea. Acum, dacă la ora asta cineva se îmbolnăvește sau defectează, se pierde majoritatea. Nicușor Dan e la doar un vot distanță de a pierde majoritatea. Dacă nu este cooptat un membru PMP, ei vor rămâne cu o majoritate fragilă. Decizia e la Nicușor Dan și liderii USR și PNL. Noi n-am solicitat nimic. E o propunere care s-a făcut din partea PMP, Mihail Neamțu, viceprimar pentru instituțiile de cultură ale Primăriei. În funcție de maturitatea politică care va fi demonstrată în următoarele zile, Primăria București va avea o majoritate consolidată sau nu”, a declarat Mihail Neamțu.